duminică, martie 7, 2021

Toate domnișoarele și doamnele, indiferent de vârstă își doresc o piele cât mai sănătoasă. Și domnii vor un ten ca de bebeluș, fără riduri sau acnee. Folosești de ani buni creme dar și alte produse speciale pentru îngrijirea corpului și a tenului și parcă tot nu este suficient? Atunci încearcă să schimbi ceva în alimentația ta.

Specialiștii susțin că este esențial nu doar pentru sănătatea generală a organismului dar și pentru menținerea pielii frumoase să ai o alimentația cât mai sănătoasă. Mai mult, anumite fructe și legume, bogate în nutrienți și vitamine te pot ajută în lupta ta cu vârsta.

Iată ce fructe contribuie la menținerea pielii frumoase:

  • Avocado. Este un fruct foarte sănătos, bogat în grăsimi sănătoase, fibre dietetice, vitaminele A, C, E, K și B6, acid folic. Are proprietăți antioxidante care contribuie la reducerea daunelor oxidative, care pot să prevină deteriorarea AND-ului. Mai mult, avocado fiind bogat în luteina și zeaxantina îți va proteja tenul de radiațiile UV.
  • Lămâie. Este un fruct plin de vitamina C care aduce strălucire și curăță blând pielea, protejând-o.
  • Portocală. La fel ca și lămâia este plină de vitamina C care contribuie la îmbunătățirea texturii pielii. De asemenea, ajută la restabilirea colagenului din organism și se pare că are un rol important în menținerea fermității pielii. Antioxidanții care se află în portocale luptă cu radicalii liberi ce duc la apariția ridurilor.
  • Mere. Fiind bogate în antioxidanți, merele ajută la regenerarea celulară. În plus, merele au cantități generoase de vitamina A, B, dar și vitamina C care sunt esențiale pentru menținerea sănătății tenului.
  • Căpșuni. Și acestea sunt bogate în vitamina C. În plus, căpșunile sunt bogate în elemente nutritive precum: vitaminele A, B6, acid folic, C și K, potasiu, magneziu, acizi grași de tip Omega 3, fibre, folați, flavonoide și multi alți antioxidanți. Căpșunile conțin și acid folic care contribuie la eliminarea toxinelor din organism și având în compoziție acidul ellagic ele pot proteja pielea de radiațiile UV. Totodată, pot preveni distrugerea colagenului și implicit apariția ridurilor.

Ultimele stiri

Parteneri