marți, septembrie 21, 2021

Persoanele care nu au un loc de muncă sau care şi-au pierdut serviciul de mai multe ori sunt mai expuse riscului de a suferi un atac de cord, conform cercetătorilor de la Universitatea Duke.

Mai mult

decât atât, studiul a demonstrat că pierderea locului de muncă poate afecta sănătatea inimii, la fel de mult ca şi fumatul. Există nenumărate dovezi că şomajul este o sursă majoră de tensiuni care afectează un număr tot mai mare de adulţi.

Factorii care infuenţează starea inimii, au legătură şi cu numărul de slujbe pierdute şi perioada de şomaj. Pentru cei care au pierdut un loc de muncă, riscul de infarct creşte cu 22%, iar pentru cei care s-au confruntat cu acest lucru de patru sau mai multe ori riscul creşte cu 63%.

De asemenea, primele 12 luni de şomaj sunt cele mai periculoase

pentru inimă, iar riscul unui eveniment cardiovascular creşte cu 27%. “Există probe suficiente care demonstrează că factorii obişnuiţi care îmbolnăvesc inima ca diabetul de tip 2, fumatul şi hipertensiunea sunt pe picior de egalitate cu şomajul”, a declarat William T. Gallo de la Universitatea din New York.

Riscul de a suferi de boli de inimă creşte pe măsură ce numărul locurilor de muncă pierdute e mai mare

Ultimele stiri