duminică, octombrie 2, 2022

Pierdere grea pentru medicina românească! A murit Radu Ciudin, medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România.

Radu Ciudin, medic primar cardiolog și șeful Secției de Cardiologie de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. CC Iliescu”, s-a stins din viață la 63 de ani, în urma unei îndelungate suferințe, provocate de o boală grea.

Pierdere grea pentru medicina românească! A murit Radu Ciudin, medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România

Anunțul a fost făcut de Centrul Medical Internațional București, care a transmis un mesaj de adio regretatului medic.

Te-ar mai interesa: CNCAN, după explozia unei mine la centrala nuclear...

„Cu durere in suflet anuntam trecerea in lumea Drepților la vârsta de 63 ani a Conf. Dr. Radu Ciudin, Șef de Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C C Iliescu”, Fundeni.

Domnul Doctor Radu Ciudin ramane in amintirile noastre, ale colectivului Centrului Medical International Bucuresti, ale pacientilor domniei sale, ca un om bland, discret, un doctor care si-a dedicat intreaga activitate profesionala pacientilor, un om iubit si respectat.

Fost cadru universitar, Domnul Doctor Radu Ciudin a indrumat si responsabilizat numeroase generatii de studenti si medici tineri.

Te-ar mai interesa: Schimbări majore la Casa Regală. 10 lucruri de zi ...

Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din Romania, Doctor in stiinte medicale cu supraspecializare in Electrofiziologie Cardiaca si Stimulatoare, Membru Titular al Societatii Britanice de Cardiologie, Ambasador al cardiologiei de elita din Romania, Membru al Societatii Americane de Pacing si Electrofiziologie.

Dumnezeu sa-l ierte!”, se arată în anunțul postat pe pagina de Facebook Centrul Medical Internațional București.

Te-ar mai interesa: Dieta cu care Cristina Șișcanu a slăbit 27 de kilo...

Interviu cu Prof. Univ. Dr. Radu Ciudin – Muzeul Municipiului Bucuresti

A fost unul dintre cei mai respectați medici din România

Radu Ciudin s-a născut în București, la 10 februarie 1959. După absolvirea Facultății de Medicină Generală „Carol Davila”, Ciudin a plecat în Londra în 1992 unde a făcut practică timp de patru ani la Spitalul „St. Bartholomew’s”, Clinica de Cardiologie, din Londra, datorită bursei de merit a Societăţii Europene de Cardiologie.

În 1997 a fost numit șef al Departamentului  de Aritmii, Electrofiziologie şi Stimulatoare Cardiace la Institutul de Cardiologie Fundeni, Bucureşti. În 2001 meritele sale au fost recunoscute și a primit distincția de Doctor în Ştiinţe Medicale, Summa Cum Laudae.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat și-a spus părerea despre cazul...

Activitatea sa a continuat cu succes, iar în 2008 a fost numit șef al Secţiei de Cardiologie 4, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”, de la Spitalul Fundeni.

În 2011 a devenit vicepreşedinte al Societăţii Române de Cardiologie.

Dr. Radu Ciudin a fost unul dintre cei mai respectați medici din România, datorită realizărilor sale de excepție în domeniul medical. Acesta a montat primul cardiodefribrilator în România în 1997 și a fost recunoscut ca Ambasador al cardiologiei de elită din România.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihail Pautov: acesta este cel mai simplu prog...

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private