sâmbătă, ianuarie 23, 2021
Tănasă Sabina

Dacă ceea ce spun studiile e adevărat, pierderea mirosului și a gustului ar putea fi un avantaj pentru mulți 19 pacienți covizi. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Ceea ce a început în Wuhan a afectat acum milioane de vieți în întreaga lume. Ticălosul microscopic, coronavirusul, a făcut ravagii în întreaga lume și nu pare să se oprească în valul său. Focarul viral a afectat peste 57 de milioane de oameni și sa ridicat la peste 1 milion de decese, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Cel mai bun mod de a aborda boala este urmând măsurile de precauție adecvate și observând simptomele Covid-19 pentru a obține un diagnostic precoce. Pierderea mirosului și a gustului sunt un astfel de simptom, considerate a fi unele dintre semnele inițiale ale infecției.

Cu toate acestea, un nou raport a sugerat că experimentarea adevăratei pierderi a mirosului și a gustului, împreună cu probleme gastrice, ar putea fi un prognostic bun.

Dovezi că pierderea mirosului și a gustului ar putea fi semne timpurii ale coronavirusului au început să apară undeva la începutul lunii aprilie. Ghidurile actuale sugerează, de asemenea, să vă autoizolați în cazul în care vă confruntați cu pierderea sau schimbarea simțului mirosului sau gustului.

Cu toate acestea, o echipă de medici din spitale de renume sugerează că mirosul și gustul induse de coronavirus ar putea fi un semn pronostic bun. În majoritatea cazurilor, poate indica faptul că pacienții nu ar putea suferi de această boală severă. Este posibil să nu aibă nevoie nici măcar de spitalizare sau de sprijin pentru oxigen.

Coronavirusul poate infecta celulele din jurul nervilor responsabili de miros și gust, dar pacienții se pot recupera în decurs de o săptămână, a declarat pentru IANS Dr. Arun Lakhanpal, medic toracic la Spitalul Yatharth din Noida. Prin urmare, chiar dacă o persoană se infectează cu coronavirus și se confruntă cu pierderea mirosului, acesta este reversibil și s-ar putea recupera în decurs de o săptămână.

Pierderea mirosului ar putea indica alte probleme de sănătate

Anosmia, termenul folosit pentru a descrie pierderea mirosului, ar putea fi un simptom al diferitelor alte problem de sănătate. O persoană care suferă de gripă ar putea avea, de asemenea, pierderea mirosului și a gustului.

Pe lângă afecțiuni precum Covid-19 și gripă, ar putea fi un semn de rinită, sinuzită, tumori cerebrale, diaree și multe alte probleme. Prin urmare, este un simptom comun pentru virusurile respiratorii și nu este specific coronavirusului.

Dacă pierderea mirosului este singurul simptom pe care îl aveți, trebuie să știți că și alte condiții de sănătate pot cauza acest lucru. Deci, este mai bine să discutați cu medicul dumneavoastră, să vă izolați și să vă testați Covid-19. De asemenea, căutați alte simptome ale coronavirusului, cum ar fi nivelul de oxigen și temperatura corpului.

Simptomele Coronavirusului

Pentru cei nemulțumiți, iată semnele și simptomele coronavirusului pe care trebuie să le cunoașteți.

 • Febra sau frisoane
 • Tuse
 • Respirație scurtă sau dificultăți de respirație
 • Letargie
 • Dureri de corp sau dureri musculare
 • Pierderea bruscă a gustului sau a mirosului
 • Diaree
 • Congestie sau curgerea nasului
 • Durere de gât
 • Greață sau vărsături
 • Durere de cap

Este important de observat că a avea un singur simptom, cum ar fi simțul mirosului, nu poate indica o infecție cu coronavirus. Este mai bine să consultați un medic pentru a fi sigur. Cu toate acestea, nu trebuie să luați niciunul dintre aceste simptome ușor și să continuați să respectați măsurile de precauție necesare. Rămâi în siguranță, rămâi sănătos!