miercuri, iunie 29, 2022

Pietrele la rinichi se pot dezolta din cauza multor factori, iar principalul este deshidratarea. Stilul de viață nesănătos poate contribui, de asemea, la formarea nisipului și pietrelor.

Acestea se formează atunci când rinichii nu pot elimina toxinele și acumulările de minerale și seruri din cauza deshidratării. Nisipul se sedimentează și, în timp, duce la formarea pietrelor de rinichi.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

Pietrele la rinichi pot provoca mai multe simptome, iar durerea intensă este cel mai evident și cel mai important.

Cum recunoști pietrele la rinichi?

În principiu, deshidratarea este situaţia în care consumăm mai puţine lichide decât are nevoie organismul nostru.

Faptul că nu simţim nevoia să mergem să urinăm sau trece o zi întreagă fără să mergem la toaletă şi observăm că urina noastră este concentrată, înseamnă că am consumat insuficiente lichide şi că am pus presiune pe rinichi.

În formarea calculilor renali, semnele pot fi discrete sau chiar inexistente, dar în momentul în care un calcul renal migrează din rinichi şi împiedică scurgerea naturală a urinei, pot exista dureri renale, chiar atroce.

Te-ar mai interesa: Mai ușor să previi. Află 5 reguli FENG SHUI pentru...

Se spune că o colică renală dată de migrarea unui calcul ce acoperă un rinichi este, poate, singura durere asemănătoare cu durerile naşterii”, a precizat dr. Cristian Iatagan, joi, în cadrul emisiunii „Sfat de Sănătate” cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

Factorii care duc la formarea pietrelor de rinichi

Deshidratarea este cea mai importantă. Desigur, există şi oameni care au o predispoziţie genetică, metabolică, pentru apariţia a diferite forme de calculi.

Te-ar mai interesa: Iată 3 motive SERIOASE să consumi CITRICE...

De exemplu, bărbaţii care consumă foarte multă proteină animală. Obezitatea, dar şi sedentarismul este una dintre cauze.

Din fericire, organismul nostru este suficient de inteligent să permită o aşa-zisă intoxicație, dacă am consuma prea multă apă. Este o legendă.

Organismul păstrează și filtrează doar ceea ce are nevoie. Nu reușim să-i facem rău organismului aducându-i un aport hidric exagerat”, adaugă medicul.

Te-ar mai interesa: Horoscop cu Daniela Simulescu: Atenție la această ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private