Sari la conținut

Pilula care neutralizează glutenul

Pentru cei care au intoleranță la gluten, două dintre plăcerile vieții – a mânca pâine proaspătă din cuptor și a bea o bere după serviciu sunt interzise.

Intoleranța la gluten se mai numește și boala celiacă declanșată de ingestia glutenului, ce poate duce la balonare, oboseală, boli autoimune și chiar cancer. Un profesor de la Universitatea din Canada, a decoperit cum să facă o pastilă care să neutralizeze glutenul.

Suplimentul natural are la bază albușul de ou, iar aceasta se ia înainte de masă. Când individul mânână un aliment cu gluten, celulele din supliment se leagă de gluten și minimizează efectele devastatoare.

Studiile clinice au început în Canada și se zvonește că pastila va fi disponibilă pe piață peste 3 ani.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel