Din cuprinsul articolului
Plăcinte țărănești cu cartofi la tigaie, fragede și gustoase, ideale pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai.
Se pot unge cu smântână sau mujdei de usturoi! Iată cum poți să prepari acest fel simplu și gustos de plăcinte. Ne-a arătat chef Nicolaie Tomescu.
Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche.
1,2 kg de făină albă
550-600 ml apă călduță, în funcție de cât de mult cere aluatul
30 g drojdie proaspăta
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de sare
80 ml ulei vegetal
2 kg de cartofi albi
1 legătură de ceapă verde (Opțional)
Sare și piper după gust
Curățăm cartofii și îi pune la fiert cu sare exact ca pentru piureul de cartofi. După ce sunt fierți, scurgem toată apa și îi pasăm ca pentru piure, însă pot rămâne și câteva bucățele mai măricele. Dăm gust cu sare și piper. Dăm deoparte, ei vor trebui să fie reci când vom umple plăcintele.
Modul de prepare și pașii rețetei AICI.
Sâmbăta Mare 2024. Sâmbăta Mare este ultima zi înainte de Paște. Pentru credincioși, este o…
Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii. Pentru Berbec, eforturile fizice aduc armonie…
Probleme cu pensiile românilor. Autoritățile spuneau că toți pensionarii își vor primi pensia înainte de…
Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…
Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…