Sari la conținut

Plăcinte țărănești la tigaie, rețetă nouă, gustoasă, simplă, de post a lui chef Nicolaie Tomescu

Plăcinte țărănești cu cartofi la tigaie, fragede și gustoase, ideale pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai.

Se pot unge cu smântână sau mujdei de usturoi! Iată cum poți să prepari acest fel simplu și gustos de plăcinte. Ne-a arătat chef Nicolaie Tomescu.

Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche.

Plăcinte țărănești – Ingrediente pentru aluat:

1,2 kg de făină albă

550-600 ml apă călduță, în funcție de cât de mult cere aluatul

30 g drojdie proaspăta

1 linguriță de zahăr

1 linguriță de sare

80 ml ulei vegetal

Plăcinte țărănești – Ingrediente pentru umplutură:

2 kg de cartofi albi

1 legătură de ceapă verde (Opțional)

Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Curățăm cartofii și îi pune la fiert cu sare exact ca pentru piureul de cartofi. După ce sunt fierți, scurgem toată apa și îi pasăm ca pentru piure, însă pot rămâne și câteva bucățele mai măricele. Dăm gust cu sare și piper. Dăm deoparte, ei vor trebui să fie reci când vom umple plăcintele.

Modul de prepare și pașii rețetei AICI.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel