
Plăcinte țărănești la tigaie, rețetă nouă, gustoasă, simplă, de post a lui chef Nicolaie Tomescu

Plăcinte țărănești cu cartofi la tigaie, fragede și gustoase, ideale pentru vegetarieni sau pentru zilele de post și nu numai.
Se pot unge cu smântână sau mujdei de usturoi! Iată cum poți să prepari acest fel simplu și gustos de plăcinte. Ne-a arătat chef Nicolaie Tomescu.
Rețeta este atât de simplă și rapid de făcut, încât printre altele de făcut în casă poți pune de un aluat, iar restul e floare la ureche.
Te-ar mai interesa: Ce cauzează un atac de cord? Atenție! Bărbații sun...
1,2 kg de făină albă
550-600 ml apă călduță, în funcție de cât de mult cere aluatul
30 g drojdie proaspăta
1 linguriță de zahăr
1 linguriță de sare
2 kg de cartofi albi
1 legătură de ceapă verde (Opțional)
Curățăm cartofii și îi pune la fiert cu sare exact ca pentru piureul de cartofi. După ce sunt fierți, scurgem toată apa și îi pasăm ca pentru piure, însă pot rămâne și câteva bucățele mai măricele. Dăm gust cu sare și piper. Dăm deoparte, ei vor trebui să fie reci când vom umple plăcintele.
Modul de prepare și pașii rețetei AICI.
Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...
Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.
Urmăriți Doctorul Zilei și pe Google News.
Ne puteti de asemenea urmari si pe Telegram.