marți, iulie 14, 2020

O nouă tehnică revoluţionară prelungeste durata de viaţă a organelor prevalate de la un donator. Un dispozitiv creat de medicii londonezi poate face o pereche de plâmâni să reziste până la 24 de ore. Medicii sunt optimişti şi consideră că această tehnică va dubla numărul de transplanturi.

În trecut, organele erau scoase, puse în cutii şi acoperite cu gheaţă, iar reataşarea lor în noul corp trebuia făcută în primele 6 ore, altfel acestea nu mai erau bune. Cu ajutorul unei cutii, plămânii sunt sigilaţi în timp ce o pompă asigură un flux constant de sânge între organe ca şi cum s-ar afla într-un corp uman.

Citește și:

Spitalul Royal Brompton and Harefield, a dezvoltat anul trecut o tehnică asemănătoare pentru ca inimile să fie păstrare mult mai mult timp.

În prezent, din cauza deteriorărilor suferite în timpul operaţiei de recoltare şi a transportului, doar 20% din totalul plămânilor recoltaţi de la donatori pot fi utilizaţi pentru a fi transplantaţi.

Andre Simon, şeful secţiei de transplant de la spitalul Royal Brompton and Harefield, a realizat deja cu succes 12 operaţii de transplant folosind metoda Organ Care System.

Citește și:

A.

Sursa – Mediafax

Parteneri