vineri, septembrie 25, 2020

Arnica este o plantă care aduce o multitudine de beneficii organismului uman. Ea este indicată atunci când ai dureri articulare sau pentru refacerea musculaturii. Se pare că poate calma durerea dentară și reușește să crească imunitatea organismului. Arnica este un bun remediu folosit în homeopatie.

Principalele proprietăți ale plantei sub formă de tinctură sau de ceai:

  • Ameliorează durerea și simptomele în caz de contuzii, luxaţii, dureri reumatice, dureri de spate, entorse, răni.
  • Poate să calmeze durerea de dinți.
  • Crește imunitatea organismului.
  • Este indicată în cazul bronșitelor, a gripei.
  • Este utilă în migrene.
  • Tratează problemele legate de somn.
  • Ameliorează simptomele depresiei.
  • Reduce inflamațiile și reduce durerile cauzate de cârcei.
  • Tinctura de arnică poate să fie diluată cu apă de gură și utilizată la gargară având efecte benefice în cazul gingivitei. Este de folos și în cazul durerilor de gât.

Citește și:

Alte beneficii ale plantei: 

Uleiul de arnică este foarte bun dacă se utilizează la masajul terapeutic, în tratarea problemelor reumatice, în caz de dureri articulare, dar şi traumatisme fizice, lovituri şi vânătăi.

Arnica aduce și beneficii pentru sănătatea părului. Astfel, ea este bună și pentru stoparea căderii părului. De aceea, o multitudine de produse cosmetice care conțin arnică și care au rolul de a proteja părul de mătreață, de exemplu. Arnica curăță excesul de ulei și sebum din pielea capului, oferind o strălucire naturală.

Citește și:

Dacă ai fost diagnosticată cu amigdalită, viroze respiratorii sau bronșite, arnica poate fi administrata sub forma de pulbere sau tinctură. Efectul terapeutic nu va întârzia să apară.

Numeroase studii arată că arnică ar putea grăbi procesul de vindecare după intervenții chirurgicale.

De asemenea, arnica se aplică pe piele pentru durere și umflături asociate cu vânătăi, dureri și entorse. Se aplică, de asemenea, pe piele pentru mușcături de insecte, artrită, dureri musculare și cartilaj, buze crăpate și acnee.

Citește și:

Când nu trebuie să o folosești:

Dacă ești gravidă sau alăptezi nu este indicat să utilizezi preparate pe bază de arnică. De asemenea, arnica poate să interacționeze cu alte anestezice sau cu medicamentele antiinflamatoarii. Pacienții cu afecțiuni renale sau cei cu boli hepatice nu au voie să utilizeze arnică, cel puțin nu înainte de a obține acordul medicului lor.

Parteneri