Sari la conținut

Planta care îmbunătățește circulația și combate inflamația

planta benefica
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
planta care îmbunătățește memoria și normalizează hormonii

Rozmarinul este o plantă aromatică utilizată pe scară largă în prepararea mâncărurilor gastronomice. Cu toate acestea, se spune că are și proprietăți medicinale care au câștigat spațiu în cultura populară de sute de ani.

În lista de beneficii atribuite acesteia pentru îmbunătățirea sănătății se numără, printre altele, că ajută în procesul digestiv, ameliorează durerile de cap, facilitează circulația, scade colesterolul și minimizează disconfortul generat de perioada menstruală.

Această plantă, al cărei nume științific este Rosmarinus officinalis, este bogată în compuși flavonoizi, terpene și acizi fenolici care îi conferă proprietățile antioxidante, potrivit informațiilor de la Tua Saúde.

Salud Mapfre asigură că printre proprietățile farmacologice ale acestei plante se numără și efectul carminativ, care favorizează reducerea gazelor din tractul digestiv și ca urmare previne flatulența și colicile.

Revista de specialitate UnCOMO a relatat că rozmarinul este o plantă medicinală care ajută la îmbunătățirea stării de spirit și a memoriei. Potrivit sursei, conține compuși care ajută la menținerea creierului în stare bună prin protejarea sistemului nervos și îmbunătățirea procesului cognitiv. Aceiași compuși, numiți 1,8-cineol, contribuie la producerea de dopamină și, prin urmare, de retentiv.

Pe de altă parte, portalul Terra a dezvăluit că apa din această plantă este ideală pentru ameliorarea umflăturilor și refluxului, „întrucât conține proprietăți antiinflamatoare și antimicrobiene” și pentru a obține beneficiile, trebuie doar să lași câteva ramuri de rozmarin odihnindu-se in apa o noapte intreaga, pentru a se consuma in dimineata urmatoare.

Cum prepari ceaiul de rozmarin

Proces:

1. Într-o oală, puneți o cană de apă la fiert.

2. Odată ce apa începe să clocotească, adăugați crenguța de rozmarin uscat.

3. Opriți focul și așteptați ca amestecul să se infuzeze timp de cinci minute.

4. După trecerea timpului, se strecoară pentru a îndepărta rozmarinul rămas în apă.

5. Serviți, adăugați puțin îndulcitor și consumați.

Alte beneficii ale consumului de ceai de rozmarin:

1. Ceaiul de rozmarin ar putea îmbunătăți digestia: Scade balonarea, senzația de sațietate și lipsa poftei de mâncare.

2. Antibiotic natural excelent: Proprietățile sale acționează împotriva Escherichia coli, Salmonella typhi, S. enteritidis și Shigella sonei, care provoacă infecții ale tractului urinar, vărsături și diaree.

3. Diuretic excelent: Creste productia de urina, stimuland organismul sa elimine lichidele si toxinele acumulate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: