duminică, aprilie 2, 2023

Năsturelul (Nasturtium officinale) este o plantă pe care o găsim de regulă în zonele cu apă. Aceasta are numeroase proprietăți terapeutice, fiind utilizat încă din Grecia Antică. Năsturelul este de ajutor atunci când tușești, ai o infecție virală sau te supără indigestia.

Năsturelul conține foarte multe minerale și vitamine. Mai exact, e o sursă bogată de vitamina A, vitaminele E, D, B dar conține și potasiu, fier, calciu, acizi Omega 3, iod, sulf, fibre.

Te-ar mai interesa: Ora la care te trezești indică dacă ai probleme cu...

Vara este perioada ideală de a aduna frunzele de năsturel. Ele pot fi adăugate în mâncare. Astfel, o poți folosi la supe, la ciorbe, la salate. Dacă nu vrei să pui planta la mâncare, o poți utilă sub formă de infuzie.

Năsturelul are proprietăţi remineralizante, depurative și antiscorbutice, fiind recomandat pentru curele de detoxifiere a organismului.

Principalele beneficii ale plantei sunt:

Combate sau ameliorează starea de sănătate a unei persoane care are o infecție virală. Explicația este aceea că năsturelul conține multă vitamina C. În plus, având vitamina C dar și vitamina A care ajută la hidratarea părului. Mai exact, năsturelul menține sănătatea părului și a pielii.

Te-ar mai interesa: Simptomele și cauzele circulației deficitare în or...

Este ideal pentru cei care vor să slăbească. Fiind bogat în potasiu ce are acțiune diuretică, elimină excesul de apă din corp.

Are multe fibre fiind astfel bun pentru ameliorarea constipației.

Specialiștii spun că o cană de năsturel are 85 de micrograme de vitamina K, adică peste 100% din doza recomandată. De aceea, se crede că are o contribuție importantă la menținerea sănătății oaselor.

Te-ar mai interesa: Aceste pastile curăță și detoxifică ficatul, elimi...

Este foarte bun pentru sănătatea ficatului, fiind considerat un real tonic hepatic. Năsturelul poate regla enzimele ficatului, stimulându-i în același timp activitatea.

Năsturelul este interzis copiilor mici și gravidelor

Năsturelul nu este indicat în cazul persoanelor care suferă de ulcer gastric, ulcer intestinal și nici în formele severe de hiopotiroidism. De asemenea, nu se recomandă ca planta să fie utilizată la de copiii mai mici de 4 ani. Specialiștii nu recomandă utilizarea năsturelului în timpul sarcinii deoarece acesta poate produce un avort spontan.

Te-ar mai interesa: Darurile runelor pentru săptămâna 3-9 aprilie 2023...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private