Sari la conținut

Planta care te ajuta să scapi de infecții virale, tuse și indigestie

Năsturelul (Nasturtium officinale) este o plantă pe care o găsim de regulă în zonele cu apă. Aceasta are numeroase proprietăți terapeutice, fiind utilizat încă din Grecia Antică. Năsturelul este de ajutor atunci când tușești, ai o infecție virală sau te supără indigestia.

Năsturelul conține foarte multe minerale și vitamine. Mai exact, e o sursă bogată de vitamina A, vitaminele E, D, B dar conține și potasiu, fier, calciu, acizi Omega 3, iod, sulf, fibre.

Vara este perioada ideală de a aduna frunzele de năsturel. Ele pot fi adăugate în mâncare. Astfel, o poți folosi la supe, la ciorbe, la salate. Dacă nu vrei să pui planta la mâncare, o poți utilă sub formă de infuzie.

Năsturelul are proprietăţi remineralizante, depurative și antiscorbutice, fiind recomandat pentru curele de detoxifiere a organismului.

Principalele beneficii ale plantei sunt:

Combate sau ameliorează starea de sănătate a unei persoane care are o infecție virală. Explicația este aceea că năsturelul conține multă vitamina C. În plus, având vitamina C dar și vitamina A care ajută la hidratarea părului. Mai exact, năsturelul menține sănătatea părului și a pielii.

Este ideal pentru cei care vor să slăbească. Fiind bogat în potasiu ce are acțiune diuretică, elimină excesul de apă din corp.

Are multe fibre fiind astfel bun pentru ameliorarea constipației.

Specialiștii spun că o cană de năsturel are 85 de micrograme de vitamina K, adică peste 100% din doza recomandată. De aceea, se crede că are o contribuție importantă la menținerea sănătății oaselor.

Este foarte bun pentru sănătatea ficatului, fiind considerat un real tonic hepatic. Năsturelul poate regla enzimele ficatului, stimulându-i în același timp activitatea.

Năsturelul este interzis copiilor mici și gravidelor

Năsturelul nu este indicat în cazul persoanelor care suferă de ulcer gastric, ulcer intestinal și nici în formele severe de hiopotiroidism. De asemenea, nu se recomandă ca planta să fie utilizată la de copiii mai mici de 4 ani. Specialiștii nu recomandă utilizarea năsturelului în timpul sarcinii deoarece acesta poate produce un avort spontan.

Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel