joi, mai 26, 2022

Remedii din plante. Planta cu multiple proprietăți medicinale. Înflorește din iulie până în septembrie și are o acțiune laxativă, antimicrobiană, detoxifiantă, antipiretică, fiind și un real tonic hepatic.

De asemenea, planta este recunoscută ca un excelent tonic  digestiv și un bun expectorant. Nu în ultimul rând, planta poate să fie utilizată sub formă de decoct, sirop, tinctură sau sub formă de cataplasmă. Este de ajutor în crizele biliare, în afecțiuni hepatice, balonare, tulburări endocrine sau pentru detoxifierea tractului gastrointestinal. Și extern poate să fie utilizată mai ales dacă ai conjunctivită sau te lupți cu diferite eczeme.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Cum recunoaștem gențiana

Gențiana este o plantă de aproximativ 20-60 cm, cu o tulpină dreaptă și cilindrică. Frunzele sunt mari și ovale iar florile sunt de culoare galbenă cu puncte de culoare maro. Gențiana crește în zonele alpine și în pășuni și înflorește între lunile iulie și septembrie. De la plantă se utilizează rizomii și rădăcinile, iar pentru a fi utilizați în  scop medicinal aceștia se usucă.

Gențiana: beneficii și contraindicații

Iată ce beneficii mai are consumul de gențiană:

  • Combate paraziții intestinali – tinctura de gențiană poate fi folosită atunci când vrei să elimini paraziții intestinali.
  • Ameliorează episoadele de diaree și calmează crampele abdominale.
  • Tratează constipația. Dieta nesănătoasă, sindromul de colon iritabil, hipotiroidismul sunt câteva dintre cauzele care provoacă constipația. Poți diminua constipația dacă bei infuzie de gențiană!
  • Calmează arsurile gastrice. Un nivel ridicat de stres, mâncatul haotic și nesănătos, obezitatea pot duce la apariția arsurilor la stomac. Gențiana ne ajută să calmăm aceste neplăceri.
  • Este foarte bună și pentru ameliorarea crizelor biliare, a bolilor de ficat, combate balonarea.
  • Ajută la recăpătarea poftei de mâncare.
  • Este un adjuvant de nădejde în răceli, guturai sau febră.

Ce contraindicații are:

Gențiana nu este recomandată în timpul sarcinii sau al alăptării, cel puțin fără acordul medicului specialist ginecolog. De asemenea, nu este indicată să se realizeze o cură îndelungată.

Te-ar mai interesa: Dieta keto: 5 alimente SĂNĂTOASE care ar putea împ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private