Sari la conținut

Planta-minune care luptă împotriva cancerului şi a problemelor vasculare

Priboiul sau floarea Raiului este una dintre cele mai bune plante din fitoterapia românească, benefică pentru tratarea diverselor afecţiuni.

De la priboi se utilizează numai partea aeriană a plantei, care se recoltează în timpul înfloririi, între lunile iunie şi octombrie. Planta conţine diverse substanţe active, precum ulei volatil, tanin, vitaminele A, B şi C, dar şi minerale (calciu, potasiu, fier, fosfor, magneziu şi germaniu), care au un efect foarte puternic de stimulare a oxigenării celulare, fiind foarte bună pentru vindecarea tumorilor maligne, dar şi benigne. Ceaiul, infuzia, decoctul şi pulberea din plantă sunt recomandate atât pentru tratament intern, cât şi extern.

Combate cancerul

Priboiul este excelent pentru tratarea diverselor forme de cancer, precum cel pulmonar, mamar, de col uterin, de piele, dar şi cel laringian, bucal sau intestinal. În aceste cazuri se vor bea patru căni cu infuzie pe zi, cu înghiţituri mici, iar extern, precum în cazurile de cancer de piele, se pot pune cataplasme cu tulpini crude de plantă. În toate cazurile de cancer, tratamentul cu infuzie trebuie însoţit şi de un regim alimentar corect, cu mai puţină carne şi cu un aport de sucuri naturale, legume, fructe şi cereale integrale.

Previne problemele vasculare
Tratamentul cu infuzie de priboi are un uşor efect hipoglicemiant, măreşte diureza şi previne apariţia problemelor vasculare cauzate de diabet. Se vor bea două sau trei căni cu ceai pe zi, în cure de 30 de zile, urmate de două săptămâni de pauză.

Vindecă afecţiunile intestinale
Diareea, colita de fermentaţie sau alte afecţiuni cronice intestinale se pot vindeca cu infuzie de priboi. Pentru efecte rapide se va bea un litru de ceai pe zi. Pulberea de priboi, administrată în cantitate de două linguriţe pe zi, este un excelent adjuvant împotriva dizenteriei.

Tratează hemoragiile interne
Această plantă este un foarte bun adjuvant pentru tratarea ulcerelor hemoragice şi a hemoragiilor interne. Infuzia, administrată în doze mari, câte patru căni pe zi, este recomandată pentru a opri hemoragiile, deoarece are un efect de coagulare a sângelui.

Bun în tratamentul tuberculozei
Tuberculoza, chiar şi în fazele avansate, dar şi infecţiile pulmonare se tratează foarte bine cu ceai de priboi. Se utilizează ceaiul în cure de două sau de trei săptămâni, timp în care se beau trei sau patru căni pe zi. Ceaiul are rolul de imuniza organismul şi de a inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene.

Stimulează fertilitatea
Infertilitatea este o problemă de cuplu, care poate fi prezentă atât la bărbaţi, cât şi la femei. Priboiul este o plantă foarte bogată în fitohormoni, în special în fitoprogesteron, dar şi în oligoelemente care au efecte pozitive asupra fertilităţii, cum ar fi zincul şi germaniul. Aceste substanţe speciale devin utile în tratarea infertilităţii feminine, dar şi masculine.

Luptă cu bolile oculare
Bolile oculare, precum cataracta, blefarita sau conjunctivita se pot ameliora dacă se fac spălături cu infuzie de priboi. Se vor spăla ochii cu această infuzie de două ori pe zi. În cazurile de herpes ocular, infuzia se foloseşte sub formă de comprese, care se pun pe pleoapele închise, de două sau trei ori pe zi, timp de 50-60 de minute.

Contraindicaţiii

Deşi este o plantă cu efecte puternice, priboiul este aproape lipsit de reacţii adverse. Totuşi, administrarea ceaiului este contraindicată bărbaţilor care au probleme cu prostata, deoarece poate agrava boala, producând iritaţii sau chiar mărirea în volum a prostatei. De asemenea, planta este contraindicată copiilor şi femeilor însărcinate.

 

 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel