Sari la conținut

Plantă medicinală care ajută la slăbit, purifică ficatul și luptă împotriva diabetului

planta care ajuta la slabit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Plantă medicinală care ajută la slăbit, purifică ficatul și luptă împotriva diabetului

Slăbirea sau pierderea în greutate este marele obiectiv al multor oameni din Columbia și din diferite părți ale lumii. Nu este un proces care se întâmplă peste noapte, poate dura săptămâni, luni sau chiar ani. Pentru a atinge scopul ai nevoie de multă determinare, angajament și voință.

Pentru a slăbi, este necesar să însoțiți o dietă sănătoasă, hipocalorică, cu activitate fizică regulată, de cel puțin trei ori pe săptămână. Fără aceste două obiceiuri este imposibil să slăbești. Slăbirea sau slăbirea combină sănătatea cu estetica. Este important ca procesul să fie însoțit de un profesionist din domeniul sănătății.

papadia ajuta la slabit
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

La rândul său, ficatul „este situat în partea dreaptă sus a cavității abdominale, sub diafragmă și deasupra stomacului, a rinichiului drept și a intestinelor. Ficatul este un organ în formă de triunghi, de culoare brun-roșcat închis, care cântărește aproximativ 3 kilograme. Are funcții multiple”, explică Stanford Medicine Children’s Health.

„Ficatul conține aproximativ o halbă (13%) din sângele total al corpului în orice moment. Este format din doi lobi principali, fiecare alcătuit din opt segmente care conțin mii de lobi (lobuli). Acești lobuli se conectează cu canale mici (tuburi) care, la rândul lor, se conectează cu canale mai mari ale ductului hepatic comun”, adaugă entitatea.

În ceea ce privește diabetul, aceasta este una dintre cele mai grave boli de care poate suferi o ființă umană. Afectează mii de oameni din întreaga lume. Este o tulburare cronică și metabolică care rezultă din existența unor niveluri foarte ridicate de glucoză în sânge. În timp, se deteriorează inima, rinichii, ficatul și vasele de sânge.

Dacă nu este tratată corespunzător, poate duce la moarte. Este clasificat în trei clase; diabet de tip 1, diabet de tip 2 și diabet de tip gestațional. Principalele sale simptome sunt sete crescută, urinare frecventă, slăbiciune sau oboseală, scădere în greutate fără motiv, furnicături în mâini și picioare, printre altele.

Există o plantă medicinală în special, care iese în evidență printre altele, deoarece are capacitatea de a ajuta la pierderea în greutate, de a proteja un organ precum ficatul și de a combate o boală precum diabetul. Aceasta este păpădia.
„Există câteva documente privind efectele anti-obezitate ale păpădiei , deoarece a fost demonstrat rolul pozitiv al rădăcinilor și frunzelor sale în metabolismul lipidelor, reducând dimensiunea celulelor adipoase și inhibând formarea lor prin blocarea enzimelor pancreatice”, relatează Tua Saúde . portal.

De asemenea, include că „unele studii efectuate confirmă că unele componente precum polifenolii, flavonoidele și polizaharidele, conținute de păpădie, au efecte benefice asupra funcțiilor hepatice, reducând inflamația, deteriorarea oxidativă care apare în bolile hepatice. ”.

De asemenea, este necesar să subliniem că extractul de păpădie are capacitatea de a combate diabetul de tip 2 , conform unei serii de investigații clinice. Această plantă îmbunătățește funcția insulinei, un hormon excretat de pancreas care ajută la controlul nivelului de glucoză din sânge.

De obicei se consumă sub formă de infuzie sau ceai. Acest remediu, ca și celelalte, trebuie ingerat cu moderație, fără a ajunge la exces. Este indicat să-l faci fără zahăr sau îndulcitori artificiali.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: