Planta vindecătoare cu o mulțime de proprietăți. Luptă împotriva gripei și a virozelor

Planta vindecătoare cu o mulțime de proprietăți. Luptă împotriva gripei și a virozelor

Echinacea este o plantă naturală pe care multe persoane o folosesc pentru a alunga sau a scurta durata unei răceli sau a unei gripe.

Având în vedere că răcelile și gripele sunt în creștere, acum este momentul să luați echinaceea și să vă susțineți sistemul imunitar pentru a rămâne sănătoși și activi în aceste luni mai reci.

Ce este echinaceea?

O plantă medicinală originară din America, popularitatea echinaceei se datorează reputației sale ca plantă care poate ajuta la stimularea sistemului imunitar, la reducerea simptomelor de răceală și gripă și la combaterea infecțiilor.

Potrivit experților, multe studii au arătat că abilitatea echinaceei de a susține funcția imunitară, de a ameliora durerea și de a calma inflamația se datorează substanțelor active pe care le conține și are proprietăți hormonale, antivirale și antioxidante care susțin sănătatea. sănătate. sănătate.

În timp ce echinacea poate oferi multe beneficii potențiale pentru sănătate – cu dovezi arheologice ale utilizării sale ca tratament viabil datând de secole, rezultatele diferitelor studii care au evaluat capacitatea sa de a preveni sau de a reduce simptomele răcelii comune, gripei sau ale altor infecții virale au condus la opinii mixte cu privire la potențiala sa eficacitate.

„Această plantă poate ajuta la reducerea șanselor de a răci”, spune Blanca Garcia, RDN, dietetician nutriționist înregistrat la HealthCanal, pentru Eat This, Not That! „Deși nu există suficiente cercetări care să arate că echinacea poate trata sau vindeca orice boală.”

Având în vedere aceste neconcordanțe, s-ar putea să vă întrebați dacă administrarea zilnică de suplimente de echinacea vă poate afecta sănătatea. Este acest supliment pe bază de plante bun pentru tine? Este nesigur? Este eficient deloc? Citește mai departe pentru a afla exact ce se întâmplă cu organismul tău atunci când iei echinacea în fiecare zi, potrivit Pro News.

Planta care luptă împotriva gripei și a virusurilor

Echinaceea este cunoscută pe scară largă pentru beneficiile sale imunitare, în special pentru reducerea simptomelor răcelii și gripei comune. Cu toate acestea, cercetările privind efectele echinaceei asupra sistemului imunitar oferă rezultate mixte. Unele studii arată că planta poate reduce simptomele bolii și te poate ajuta să te recuperezi mai repede, în timp ce altele sugerează că echinaceea nu are niciun beneficiu. Având în vedere toate acestea, echinaceea este încă un remediu pe bază de plante sigur care nu strică să încerci atunci când simți că îți vine ceva pe gât.
„Poate fi luat și ca supliment”, spune Garcia. „Cele mai multe cercetări asupra acestei plante s-au concentrat asupra beneficiilor sale pentru problemele respiratorii superioare.” Deși este nevoie de mai multe cercetări concludente cu privire la măsura eficienței sale, cercetările au indicat, de asemenea, că echinacea este încă un medicament pe bază de plante medicinale sigur.

Ajută la prevenirea deteriorării celulelor

Echinacea are antioxidanți – molecule care protejează celulele împotriva daunelor provocate de radicalii liberi, numite și „stres oxidativ”. Radicalii liberi sunt substanțe dăunătoare produse atunci când organismul dumneavoastră digeră alimente nesănătoase sau este expus la substanțe chimice toxice. Multe dovezi sugerează că stresul oxidativ poate fi responsabil pentru multe boli cronice, inclusiv cancer, boli de inimă și diabet.

Din fericire, unii dintre antioxidanții care se găsesc în echinacea, cum ar fi flavonoidele, acidul cichoric, acidul rosmarinic, pot ajuta la prevenirea distrugerii sănătății dvs. celulare de către radicalii liberi.

Îmbunătățește pielea și reduce ridurile

Dacă suferiți de eczeme sau de alte afecțiuni ale pielii, echinaceea vă poate ajuta să vă rezolvați problemele de îngrijire a pielii. Într-un studiu din 2017 publicat în Journal of Dermatological Science, cercetătorii au concluzionat că cremele de îngrijire a pielii care conțin extract de echinacea au îmbunătățit simptomele eczemelor și au ajutat la sănătatea generală a pielii.

Un alt studiu mai mic publicat în International Journal of Cosmetic Science a constatat, de asemenea, că produsele de îngrijire a pielii care conțin extracte de echinacea vă pot hidrata pielea și chiar reduce aspectul ridurilor.

Efecte secundare

Suplimentele de echinacea sunt, în general, considerate sigure și au fost bine tolerate pentru utilizarea pe termen scurt. În timp ce multe persoane au găsit echinaceea utilă pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor de răceală și gripă, nu este recomandat să luați acest supliment pentru o perioadă lungă de timp sau să vă bazați pe el ca pe un panaceu pentru toate afecțiunile. Potrivit lui Garcia, utilizarea pe termen lung a acestor suplimente poate provoca uneori efecte secundare nedorite minore.

Recent Posts

Nereguli la produsele lactate. Ce au găsit inspectorii ANSVSA

Nereguli la produsele lactate consytatate după un control efectuat de ANSVSA. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară…

11 minute ago

4 zodii instabile emoțional. Își schimbă starea de spirit într-o singură clipă

V-ați întrebat vreodată de ce unii oameni par mai instabili emoțional decât alții? Potrivit astrologiei,…

41 de minute ago

Ceaiul care topește grăsimea de pe burtă. Lidia Fecioru: Vindecă tot ce înseamnă infecțiile cu echinococi, stafilococi, gonococi

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru ne dezvăluie un remediu miraculos care ne ajută să ardem grăsimile și…

o oră ago

În ce zile NU se spală în Săptămâna Mare! E mare PĂCAT

În unele zile din Săptămâna Patimilor, e păcat să te apuci să speli rufe sau…

2 ore ago

Zodia lovită de un val de prosperitate. Are șansa să câștige o mulțime de BANI

Camelia Pătrășcanu prevestește prosperitate pentru o zodie. Totodată, și alți nativi se vor bucura de…

2 ore ago

Marcel Ciolacu: „Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!“

Marcel Ciolacu a lansat o ironie lipsită de inspirație în cadrul unei conferințe de presă…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian