sâmbătă, iunie 19, 2021

Plantele de interior sunt folosite atât pentru decorul propiului spațiu, cât și pentru eliberarea stresului acumulat. Totuși, beneficiile acestor plante nu se opresc aici. Acestea sunt efciente în purificarea

aerului din încăpere, abdorbind toxinele și chimicalele din produsele de curățare. Ce plante de interior sunt cele mai eficiente în acest scop?

Plantele sunt responsabile pentru producerea oxigenului. Acesta este foarte important pentru sănătatea generală, concentrare și relaxare. Plantele de interior sunt o alternativă pentru mulți oameni prinși într-un stil de viață haoti, aglomerat și departe de natură. Pe lângă factorii psihologici, plantele de interior au beneficii și asupra sănătății organismului și calității aerului inspirat. Acestea sunt capabile să absoarbă toxinele și, de asemenea,

chimicalele din produsele de curățare folosite. Care sunt cele mai recomandate plante de interior pentru acest scop, potrivit ecoferma.ro?

Aloe vera

Gelul extras din această plantă exotică are numeroase beneficii: vindecă pielea arsă, tăieturile, dar te ajută să monitorizezi și calitatea aerului din casa ta. Ajută la curățarea acestuia de agenții poluanți din produsele de curățenie. Dacă nivelul de chimicale este ridicat vei observa chiar pe frunzele de aloe, pe care vor apărea puncte maro.

Limba soacrei

O plantă ce nu necesită o foarte multă grijă. Nu are nevoie de multă apă, dar absoarbe

ușor dioxidul de carbon și eliberează oxigen în timpul nopții, ceea ce este foarte important pentru sănătatea întregului organism.

Bambus

Aceasta este o plantă purificatoare prin excelență. Acestea își menține proprietățile când este ținută umedă și direct la lumina soarelui.

Palmierul Areca

A fost pus de NASA pe primul loc în topul celor mai purificatoare plante din locuințe, datorită faptului că menține aerul umed în perioade uscate și elimină continuu toxinele.

Crinul păcii

Se acomodează foarte rapid cu spațiile reci și întunecate și reduce numărul toxinelor din aer.

Planta

de cauciuc

Necesită mai puțină lumină decât alte plante și au un rol spectaculos în eliminarea toxinelor chimice din aer.

 

Ultimele stiri

Parteneri