joi, mai 26, 2022

Alimentația are un rol foarte important în starea noastră de sănătate. Aceasta este decisivă pentru sistemul imunitar, bariera naturală de protecție a organismului. 

Alimentația face parte din elementele principale ale unui stil de viață sănătos. Aceasta trebuie să asigure, în mod ideal, toți nutrienții de care organismul nostru are nevoie pentru a fi puternic.

În lipsa alimentației sănătoase, organismul poate dezvolta o multitudine de boli și afecțiuni grave, cu potențial letal.

Te-ar mai interesa: 25 mai – Ziua Internațională a Copilului Dispărut....

De aceea, este important să ne asigurăm că alimentația este bazată pe cât mai multe alimente naturale, puțin procesate și curate.

Alimentația din zilele noastre, din păcate, nu îndeplinește toate aceste cerințe. De aceea, mâncarea din comerț trebuie analizată cu atenție, iar eticheta citită în mod corespunzător.

Cele 3 plante esențiale primăvara

 

„Vremea s-a încăllzit, iar la tarabele din piețe vom găsi din plin lobodă, urzici și ștevie, verdețuri-minune pentru organism.

Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzici, ștevie, lobodă. De ce, o întrebam? ”Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

Te-ar mai interesa: Ce sunt adaptogenii și cum vă pot ajuta să vă îmbu...

Natură pentru sănătate. În plante există totul. Eu le spun ”patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă!

Și, atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate.

Te-ar mai interesa: Te confrunți des cu balonarea abdominală? Iată cât...

Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită”, a spus prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private