sâmbătă, martie 25, 2023

Fares este o companie care are o istorie bogata. Functioneaza de peste 90 de ani si este apreciata de catre romani si de catre cei din afara tarii. In 1929, cand Andrei Farago a preluat compania, a avut loc o dezvoltare datorata pasiunii sale pentru plante si pentru stiinta.

Astfel incat, firma, numita in acel moment „ Digitalis, Prima Companie Romana pentru Cultivarea Plantelor Medicinale Orastie”, a capatat noi valente. Un prim exemplu poate sa fie construirea primei linii de extractie a uleiului esential din Romania. A avut un succes foarte mare, avand in frunte extractul de Digitalis. De asemenea uleiul esential de menta era apreciat de catre romani si de catre tarile precum Germani sau Marea Britanie. Succesul s-a extins in Europa intreaga si in America de Nord. Compania a avut ca prim punct de evolutie farmacia care a fost infiintata in 1697, numita „La Leul de Aur”, in Orastie. Incepand de atunci a avut succes si a fost recunoscuta pentru calitatea produselor sale. Iata modul in care plantele sunt cultivate si ingrijite pentru a putea satisface cele mai inalte standarde de calitate:

Te-ar mai interesa: Premieră medicală mondială: Un pacient complet orb...

Plantele sunt cultivate pe aceleasi pamanturi din inima Daciei

Fares este construit la poalele Sarmizegetusei, in inima Daciei. Aici pamantul este prielnic si plantele cresc bine, in aer proaspat. Pasiunea farmacistului Farago pentru a avea cele mai bune rezultate din plantele medicinale, se regaseste in orice mic detaliu. Asadar, insasi cultivarea plantelor este pastrata in forma sa initiala. Fares foloseste si plante care sunt din flora spontana. Aceste plante sunt culese special de catre oameni bine instruiti, care stiu tainele necesare. Pastrarea traditiei este importanta pentru firma Fares si de aceea este acordata atentie modului in care plantele cresc si in care sunt ingrijite.

Te-ar mai interesa: Vindecări miraculoase de boli grele făcute de Arse...

Recoltarea plantelor medicinale Fares

Recoltarea plantelor folosite pentru ceaiuri, pentru ulei esential, pentru sirop, timctura sau alt tip de preparat, se face conform celor mai bune conditii. Asadar, sunt atent studiate nevoile fiecarei plante si se urmeaza pasii necesari pentru a obtine cele mai bune preparate. Se tine cont de perioada zilei si a anului in care continutul de substante active este mai ridicat. Se iau deciziile in functie de nevoile specifice ale fiecarei plante folosite.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

Testarile utilizate

Fiecare planta trebuie sa fie in standardele cerute de calitate. De aceea se fac foarte multe teste care sa verifice loturile de plante extrase. Fiecare lot de plante primeste cel putin un numar de 10 teste realizate. Astfel se asigura o calitate inalta a plantelor pentru preparatele ce urmeaza a fi facute.
Sunt realizate anual peste 8000 de analize pentru plantele existente. Cele care trec aceste teste pot sa intre in depozitare pentru a putea sa fie ulterior prelucrate conform nevoilor.

Te-ar mai interesa: OMS, semnal de alarmă: Numărul deceselor provocate...

Cum anume sunt fabricate remediile

Remediile din plante trec prin diverse etape de fabricare. Ele sunt atent selectionate si procesul intreg este extrem de riguros. Sunt urmate retete specifice si sunt mereu cercetari care sunt actualizate, pentru a avea cele mai bune versiuni ale ceaiurilor, tincturilor sau altor preparate. Consumatorii se pot bucura astfel de cele mai bune remedii naturiste.
In concluzie, Fares este centrat pe a oferi o calitate inalta a serviciilor si produselor. Traditia este pastrata, cultivand in continuare plantele in zona Orastie, la poalele Sarmizegetusei. Astfel plantele sunt bine tratate, cresc acolo unde se pot dezvolta cel mai bine. Sunt culese atunci cand au concentratia cea mai mare de substante active si sunt permanent analizate pentru a putea sa treaca testele de calitate. Sunt realizate peste 8000 de teste care sa sustina acest proces de selectie important. Fares acorda atentie intregului proces de productie.

Te-ar mai interesa: Medic celebru: există viață după moarte! Acestea s...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private