duminică, decembrie 4, 2022

Pe lângă cţiunea terapiei oncologice, fără a o înlocui, cancerul poate fi învins și cu ajutorul naturii. Unele plante au efect anticancerigen și ajută la încetinirea bolii. Leacurile din plante şi-au dovedit eficienţa încă din cele mai vechi timpuri.

Plantele MIRACULOASE care elimină celulele canceroase. Expert: Au în mod clar un rol vital

Cercetătorii avertizează că este încă nevoie să se studieze bazele botanice ale tratamentelor tumorale. Melanie-Jayne Howes, un cercetător cu sediul la Kew Gardens din Londra, „un medicament eficient împotriva cancerului, numit paclitaxel a fost dezvoltat din tisa Pacificului”.

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

„Cu toate acestea, s-a bazat pe o substanță chimică care există cu randamente foarte scăzute”, a spus Howes. „Sute de copaci au trebuit tăiați pentru a dezvolta medicamentul. Drept urmare, copacul este acum clasificat ca aproape amenințat de extincție”, potrivit Melanie-Jayne Howes, citat de The Guardian.

Cu toate acestea, o soluție a fost oferită de botanici. Howes a spus că „s-a găsit un medicament similar în concentrații mai mari la tisa comună și acesta este acum folosit, cu mult mai puțin rău ecologic, pentru a face paclitaxel, un tratament pentru cancerul ovarian și de sân. Cercetarea de bază și înțelegerea biologiei plantelor au avut un impact cheie asupra tratamentului cancerului.”

Te-ar mai interesa: Secret de la dr. Bilic. Cum ne păstrăm organismul ...

Acest punct a fost reiterat de profesorul Susan Short de la Universitatea Leeds.

„Există o mulțime de tipuri diferite de tumori și subtipuri de tumori care sunt descoperite tot timpul, așa că încă avem nevoie de idei noi și medicamente noi”, a spus ea.

Short conduce un studiu amplu în Regatul Unit al medicamentului pe bază de canabis Sativex pentru a trata pacienții cu glioblastoame recurente, o formă agresivă de tumoră cerebrală. Studiul va evalua impactul medicamentului – care este, de asemenea, utilizat pentru a trata scleroza multiplă și este livrat sub formă de spray oral – asupra persoanelor supuse chimioterapiei standard.

Te-ar mai interesa: Acestea sunt fructele care te vor ajuta să „...

Medicament pe bază de plante

„Vom trata pacienții ale căror tumori cerebrale primare au crescut din nou după tratamentele standard, pentru a vedea dacă adăugarea acestui medicament pe bază de plante la chimioterapia ulterioară ajută la menținerea lor în viață mai mult timp și pentru a vedea dacă le îmbunătățește calitatea vieții”, a adăugat Short.

Tratamentele pe bază de plante au în mod clar un rol vital de jucat în terapiile pentru cancer, un punct subliniat de Howes.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pe care le-ai putea depista ...

„Nici și astăzi, oamenii de știință nu au reușit să sintetizeze unele medicamente, deoarece sunt atât de complexe, încât încă ne bazăm pe plante pentru medicamentele cheie împotriva cancerului”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private