Sari la conținut

Plantele verzi care reduc riscul de cataractă

Cu toate că ştiam că morcovii sunt alimentele pe care trebuie să le mâncăm pentru o vedere bună, iată că există alte plante verzi care reduc semnificativ riscul de cataractă

Noi studii au arătat faptul că alimentele bogate în vitamine E – spanac, broccoli , nuci reduc semnificativ riscul de a face cataractă la bătrâneţe.

Ingerarea de alimente bogate în vitamine E sau suplimente pe bază de vitamina E reduc riscul de catarctă cu 27%.

Cataracta se dezvoltă în special la persoanele în vârstă care spun de obicei că au vederea în ceaţă. Cataracta se formează ca o pieliţă peste ochi, de aici şi vederea în ceaţă, iar riscul de orbire este foarte ridicat dacă nu se apelează la operaţie. Cu toate astea, cataracta poate fi prevenită prin consumul

  • spanacului
  • broccoli
  • nuci
  • seminţe uleioase

Vitamina E acţionează ca un antioxidant. Oxidarea ochilor, stresul împreună cu soarele şi poluarea duc la cataractă.

În afară de plantele verzi trebuie să ne protejăm ochii şi printr-o pereche foarte bună de ochelari de soare.

A.

 

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel