Sari la conținut

Planul de construire, a unui spital în valoare de 151 milioane de euro, finalizat

Din cuprinsul articolului

Un nou spital va fi construit în Lugoj după ce planul a fost finalizat cu succes și supus aprobării. 

Aprobarea va avea loc în următoarea ședință a Consiliului Local.

Planul de contruire este o veste minunată pentru toți românii, având în vedere nevoia acută de unități medicale performante, adaptate la tehnologiile din prezent și tratamentele revoluționare.

În curând, autoritățile își propun să construiască tot mai multe unități medicale.

Un nou spital va fi construit

„E un pas foarte mare realizarea acestui studiu de fezabilitate. Ne așteptăm cât mai curând să primim aprobarea finanțării. În paralel o să scoatem la licitație obținerea autorizației de construcție, întocmirea proiectului tehnic și construcția propriu-zisă. Lucrările ar putea începe în toamna acestui an”, a declarat primarul Claudiu Buciu, potrivit expressdebanat.ro.

Clădirea veche, simbolică pentru Lugoj, se va păstra.

„Clădirea din față se va păstra. Am considerat foarte important să păstrăm corpul principal, care este o clădire veche, dar simbolică pentru noi și funcțională, probabil, pentru ambulatoriu și pentru ceva activități administrative. Dispare accesul de la Urgențe, iar pe terenul din față va fi o parcare subterană. Intrarea pentru ambulanțe în noul spital va fi de pe strada Viorelelor și se va putea intra cu mașina direct în interiorul clădirii, la compartimentul de recepție – internări.

Spitalul va fi prevăzut cu o serie de curți interioare, de lumină, pentru că noile standarde prevăd asigurarea cât mai mult a luminii naturale. Incinta va fi fără împrejmuire, cu acces liber. Structura va fi din beton și foarte multă sticlă, tocmai pentru a asigura cât mai multă lumină naturală. Va fi o sticlă specială, care asigură și o eficientizare energetică foarte înaltă, având în vedere că volumul noii clădiri se va tripla față de ce avem în prezent. Cu toate acestea, costurile cu energia vor fi mai mici decât cele pe care le suportăm în prezent”, a mai precizat primarul Claudiu Buciu.

Valoarea investiției este de 151 de milioane de euro, cu o cotă de participare între 5 și 10% din partea administrației lugojene.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: