duminică, august 1, 2021

Așa cum este obiceiul, în fiecare an, zeci de mii de tineri aleg să își petreacă vacanța de 1 Mai pe litoral, însă terbiliști din fire aleg să ignore sfaturile mamei – au haine subțire și petrec mult

timp pe nisipul și apa rece

Medicul avertizează despre pericolele unui astfel de joc inofensiv. La mare este mult mai frig, iar nisipul și apa rece nu fac decât să agraveze durerile de spate.

“Statisticile arată că aproximativ 85 la sută din populaţia României are dureri de spate, iar o mare parte dintre cei afectaţi sunt tineri de până la 35 de ani, adică exact acea categorie care are în plan să-şi petreacă mini-vacanţa de 1 Mai la mare. Multe din afecţiunile coloanei vertebrale sunt amplificate de senzaţia de rece şi, cum marea este mult sub temperatura de vară în această perioadă,

o joacă la mal, în picioarele goale, sau, mai rău, o baie în toată regula pot agrava problemele de sănătate”, a declarat medicul Ion Manea, citează Mediafax.

Conform medicului chiar și cei care nu au dureri musculare trebuie să evite pe cât posibil intrarea în apă și nisipul umed, iar femeile trebuie să poarte haine care să le acopere complet spatele.

A.

Sursa – Mediafax

Ultimele stiri

Parteneri