Sari la conținut

Poate provoca un infarct fatal. Descoperirea medicilor francezi despre ”medicamentul-minune” împotriva COVID-19

medicamente

”Medicamentul-minune” împotriva COVID-19. Hidroxiclorochina, un medicament folosit pentru tratarea pacineților cu COVID-19, a fost numit de Donald Trump ”tratament-minune” după ce s-a dovedit extrem de eficient. Medicii de la un spital din Franța au descoperit că acest medicament are un efect negativ asupra inimii și au încetat să-l mai folosească. 

Spitalul Universitar din Nisa este unul dintre numeroasele centre medicale care testează hidroxiclorochina în cazul pacienţilor cu Covid-19, relatează News.ro, citat de stirileprotv.ro. 

A fost anunţat că a fost ales pentru studiu pe 22 martie. Un comunicat transmis de spital arată că aici au fost aplicate 4 tratamente experimentale, unul dintre ele incluzând hidroxiclorochina. Prin testări este verificată eficienţa şi sunt observate efectele secundare.

El a spus că electrocardiogramele pacienţilor supuşi tratamentelor au fost constant monitorizate. Ferrari a afirmat că înregistrările EKG sunt interpretate şi, dacă apar anomalii, tratamentul este stopat.

”Medicamentul-minune” împotriva COVID-19 poate provoca un infarct

Întrebat dacă acest lucru s-a întâmplat, el a răspuns: „Da, încă de la începutul experimentului. Graţie urmăririi EKG, am evidenţiat un risc major de accident grav la un pacient, iar tratamentul a fost imediat oprit”.

Posibilele efecte secundare ale hidroxiclorochinei asupra inimii au fost subliniate de Mayo Clinic la finalul lunii martie. Un articol de pe site-ul instituţiei arată că substanţa poate provoca un atac cardiac fatal în cazul unor pacienţi. La un număr mic de pacienţi, poate duce la un ritm cardiac anormal.

Michael J. Ackerman, cardiolog la Mayo Clinic, a declarat într-un interviu NBC că este îngrijorat cât de puţină atenţia a fost acordată acestui potenţial efect secundar al hidroxiclorochinei chiar în rândul profesioniştilor din sănătate.

Studiul din Franţa şi efectele secundare evidenţiate vin după descoperiri asemănătoare făcute în Suedia. Magnus Gisslén de la Sahlgrenska University Hospital a declarat pentru Gothenburg Post că în instituţia în care profesează a fost oprit acest tip de tratament după ce alte spitale au raportat probleme.

Ministerul Sănătăţii anunţă că a primit de la Sanofi România 18.000 de cutii de Hidroxiclorochină, medicament folosit în tratamentul pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

“Cele 1.080.000 de doze vor ajunge la peste 45.000 de pacienţi din România”, precizează MS.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, mulţumeşte companiei pentru ajutor: “Hidroxiclorochina este un medicament de primă necesitate folosit pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel