joi, decembrie 8, 2022

Obiceiurile tale de a bea ar putea indica dacă ai probleme cu nivelul ridicat de zahăr din sânge. Diabetul poate rămâne nedetectat mulți ani înainte ca problema care declanșează simptome – niveluri ridicate de zahăr din sânge – dar pot exista semne de avertizare. Cu toate acestea, a ști ce să cauți poate fi primul pas în identificarea afecțiunii. Un semn de avertizare se observă la nivelul gurii.

Te-ar mai interesa: De ce sunt norocoase toate femeile născute în luna...

Simptomele diabetului sunt adesea clasificate ca fiind generale, lăsând pacienții să nu conștientizeze că ceva nu este în regulă, potrivit NHS.

Cu toate acestea, unul dintre „cele mai frecvente” simptome de diabet care vizează mulți oameni este polidipsia, potrivit Diabetes UK.

Polidipsia sau setea excesivă, este unul dintre simptomele inițiale ale diabetului, explică Diabetes.co.uk.

În timp ce toată lumea se confruntă cu stare de sete din când în când, portalul de sănătate detaliază semnele revelatoare care ar putea ajuta la identificarea setei crescute ca simptom al diabetului.

Te-ar mai interesa: Semnul ficatului gras care apare în palme. Nu îl i...

Diabetes.co.uk afirmă: „Tuturor ne este sete în diferite momente ale zilei.

Aportul zilnic adecvat de apă (mai multe pahare) este foarte important, deoarece apa este esențială pentru multe funcții ale corpului, inclusiv pentru reglarea temperaturii corpului și eliminarea deșeurilor.

Cu toate acestea, dacă îți este sete tot timpul sau dacă setea ta este mai puternică decât de obicei și continuă chiar și după ce bei apă, poate fi un semn că nu totul este bine în corpul tău.”

Te-ar mai interesa: Poate duce ACEST medicament împotriva acneei la de...

Un indiciu cheie este că polidipsia este adesea însoțită de uscăciune temporară sau prelungită a gurii.

În plus, polidipsia nu poate fi stinsă prin consumul de multe lichide, deoarece acest semn este „persistent și inexplicabil”.

Diabetes.co.uk adaugă că pacienții cu diabet vor observa, de asemenea, că produc mai mult de cinci litri de urină pe zi.

Dacă experimentați aceste semne care indică o sete excesivă, este important să vă consultați medicul de familie.

Te-ar mai interesa: Bolile de tiroidă. Endocrinolog: ”La 50 de ani exi...

Similar altor simptome ale diabetului, polidipsia este declanșată de un nivel ridicat al zahărului din sânge.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private