Categories: Expertul zilei

Pont ca să scapi de kilogramele în plus, mâncând cireșe. Bilic: „Înlocuiți o masă”

Pe lângă faptul că sunt gustoase, cireșele sunt sănătoase. Au un rol foarte important în corp. Detoxifică organismul, având în același timp și o puternica acțiune depurativă. Cireșle prezintă în compoziția lor substanțe care le transforma în medicamente foarte importante, fiind adevărați combatanti în lupta  stresului.

Pont ca să scapi de kilogramele în plus, mâncând cireșe

Numite ”ambasadori ai verii”, micutele cirese sunt compuse din peste 70% apă, exact ca si noi, in timp ce restul compoziției reprezintă o adevărată comoară. Conțin vitaminele B (B1, B2 si B6), care vor oferi foarte multa energie si magneziu.

Ciresele conțin 63 kcal/100 grame cele dulci și în jur de 50 kcal/100 grame cele amare. Atenție, însă, la cantitate.

Pot deveni dușmanul siluetei

Potrivit nutriționiștilor, cei care vor să slăbească sau țin la siluetă trebuie să fie atenția la cantitatea de cireșe pe care o consumă.

Medicul nutriționist a oferit un pont celor care țin la siluetă, însă adoră aceste fructe delicioase.  Să înlocuim o masă cu un kilogram de cireșe.

”(…) sunt moșii de vară, prilej de cireșe și orez cu lapte.

Știți ce puțin înseamnă jumătate de kilogram de cireșe? Un castronel care încape în 2 palme.

Cireșele îngrașă, deci fie mâncați cu măsură, fie înlocuiți o masă cu 1 kg de cireșe”, a scris dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina de Instagram.

”Cireșele îngrașă teribil”, avertizează nutriționistul Mihaela Bilic care spune că”, pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă, vor fi strugurii care bat orice”.

Beneficiile cireșelor

  • Protejează împotriva diabetului. Efectul antiinflamator al cireșelor vă ajută să vă mențineți sănătatea; dar, mai mult, cireșele au un indice glicemic mai mic decât alte fructe. Asta înseamnă că nu declanșează valori mari ale glicemiei.
  • Cireșele sunt pline de antioxidanți. Sunt o sursă puternică de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Acești paznici ai corpului celular încetinesc îmbătranirea și elimină bolile cronice – inclusiv bolile cardiace, Alzheimer, diabetul zaharat și obezitatea.

Cireșele conțin MELATONINĂ

  • Oferă un somn sănătos. Cireșele sunt una din puținele surse de melatonină naturală, un hormon care ajută să vă controlați ciclurile de somn. Un studiu efectuat pe bărbați și femei cu insomnie a constatat că, comparativ cu un placebo, un pic de suc de cireș de dimineață a crescut timpul de somn cu o oră și 24 de minute.
  • Bune pentru memorie. Asociația Americană împotriva Alzheimer include cireșele ca parte a alimentelor benefice pentru memorie datorită antioxidanților săi.Printre numeroasele beneficii ale cireșelor, se evidențiază, de asemenea, că acestea ajută la combaterea constipației. La reglarea nivelului de zahăr din sânge; întărește sistemul imunitar. Reduce acumularea de gaze intestinale și disconfortul digestiv.Ajută la relaxarea și calmarea stării de spirit … Deci este un fruct cu adevărat sănătos, care merită inclus în dieta noastră. Din toate aceste motive, OMS recomandă consumul său.
  • Combateți inflamația musculară. Antocianinele pot reduce inflamația și simptomele artritei și ale gutei. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, cireșele sunt recomandate pentru combaterea durerilor de tendon și mușchi.
  • Conțin melatonină. Cireșele sunt unul dintre puținele alimente care conțin melatonină. Un antioxidant care ajută la reglarea ritmului cardiac al organismului și a ciclurilor de somn.

Atenție! Dacă sunteţi o persoană alergică ar trebui să consultaţi medicul alergolog înainte de a consuma cireşe. Ele vă pot provoca reacţii adverse foarte neplăcute, ba chiar periculoase.

Conform mai multor studii, o persoană alergică la cireşe se poate confrunta cu simptome ca: „umflarea buzelor, dificultăţi respiratorii şi urticarie.

În afară de reacţia alergică, până în prezent nu se mai cunsoc alte contraindicaţii ale consumului de cireşe, exceptand persoanele care au o sensibilitate la nivelul stomacului (gastrită sau colită) ”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

30 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

59 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra