Sari la conținut

Pont ca să scapi de kilogramele în plus, mâncând cireșe. Bilic: „Înlocuiți o masă”

consumul de cireșe
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficiile cireșelor

Pe lângă faptul că sunt gustoase, cireșele sunt sănătoase. Au un rol foarte important în corp. Detoxifică organismul, având în același timp și o puternica acțiune depurativă. Cireșle prezintă în compoziția lor substanțe care le transforma în medicamente foarte importante, fiind adevărați combatanti în lupta  stresului.

Pont ca să scapi de kilogramele în plus, mâncând cireșe

Numite ”ambasadori ai verii”, micutele cirese sunt compuse din peste 70% apă, exact ca si noi, in timp ce restul compoziției reprezintă o adevărată comoară. Conțin vitaminele B (B1, B2 si B6), care vor oferi foarte multa energie si magneziu.

te ajută să slăbești

Ciresele conțin 63 kcal/100 grame cele dulci și în jur de 50 kcal/100 grame cele amare. Atenție, însă, la cantitate.

Pot deveni dușmanul siluetei

Potrivit nutriționiștilor, cei care vor să slăbească sau țin la siluetă trebuie să fie atenția la cantitatea de cireșe pe care o consumă.

Medicul nutriționist a oferit un pont celor care țin la siluetă, însă adoră aceste fructe delicioase.  Să înlocuim o masă cu un kilogram de cireșe.

”(…) sunt moșii de vară, prilej de cireșe și orez cu lapte.

Știți ce puțin înseamnă jumătate de kilogram de cireșe? Un castronel care încape în 2 palme.

Cireșele îngrașă, deci fie mâncați cu măsură, fie înlocuiți o masă cu 1 kg de cireșe”, a scris dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina de Instagram.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Mihaela Bilic (@doctorbilic)

”Cireșele îngrașă teribil”, avertizează nutriționistul Mihaela Bilic care spune că”, pe un podium al fructelor care îngrașă, cireșele sunt primele. La toamnă, vor fi strugurii care bat orice”.

cireșele

Beneficiile cireșelor

  • Protejează împotriva diabetului. Efectul antiinflamator al cireșelor vă ajută să vă mențineți sănătatea; dar, mai mult, cireșele au un indice glicemic mai mic decât alte fructe. Asta înseamnă că nu declanșează valori mari ale glicemiei.
  • Cireșele sunt pline de antioxidanți. Sunt o sursă puternică de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Acești paznici ai corpului celular încetinesc îmbătranirea și elimină bolile cronice – inclusiv bolile cardiace, Alzheimer, diabetul zaharat și obezitatea.

Cireșele conțin MELATONINĂ

  • Oferă un somn sănătos. Cireșele sunt una din puținele surse de melatonină naturală, un hormon care ajută să vă controlați ciclurile de somn. Un studiu efectuat pe bărbați și femei cu insomnie a constatat că, comparativ cu un placebo, un pic de suc de cireș de dimineață a crescut timpul de somn cu o oră și 24 de minute.
  • Bune pentru memorie. Asociația Americană împotriva Alzheimer include cireșele ca parte a alimentelor benefice pentru memorie datorită antioxidanților săi.Printre numeroasele beneficii ale cireșelor, se evidențiază, de asemenea, că acestea ajută la combaterea constipației. La reglarea nivelului de zahăr din sânge; întărește sistemul imunitar. Reduce acumularea de gaze intestinale și disconfortul digestiv.Ajută la relaxarea și calmarea stării de spirit … Deci este un fruct cu adevărat sănătos, care merită inclus în dieta noastră. Din toate aceste motive, OMS recomandă consumul său.
  • Combateți inflamația musculară. Antocianinele pot reduce inflamația și simptomele artritei și ale gutei. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, cireșele sunt recomandate pentru combaterea durerilor de tendon și mușchi.
  • Conțin melatonină. Cireșele sunt unul dintre puținele alimente care conțin melatonină. Un antioxidant care ajută la reglarea ritmului cardiac al organismului și a ciclurilor de somn.

Atenție! Dacă sunteţi o persoană alergică ar trebui să consultaţi medicul alergolog înainte de a consuma cireşe. Ele vă pot provoca reacţii adverse foarte neplăcute, ba chiar periculoase.

Conform mai multor studii, o persoană alergică la cireşe se poate confrunta cu simptome ca: „umflarea buzelor, dificultăţi respiratorii şi urticarie.

În afară de reacţia alergică, până în prezent nu se mai cunsoc alte contraindicaţii ale consumului de cireşe, exceptand persoanele care au o sensibilitate la nivelul stomacului (gastrită sau colită) ”, explică Marina Grigore, specialist în apifitoterapie.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel