Din cuprinsul articolului
Dacă aveți o cantitate destul de mică de ulei de gătit, cum ar fi cantitatea rămasă în tigaie după ce ați prăjit o friptură de porc sau o bucată de pește, poate sunteți tentat să-l turnați în chiuvetă.
Ingredientul banal care rezolvă problema
Când este adăugat în uleiul de gătit, bicarbonatul de sodiu creează o pastă semisolidă, care poate fi scoasă, învelită în hârtie, plastic sau folie și apoi aruncată la gunoi. Dacă trebuie să aruncați o cantitate mai mare de ulei, s-ar putea să nu vreți să aruncați o dată cu el și tot bicarbonatul de sodiu.
În schimb, puteți pur și simplu să turnați uleiul într-un recipient resigilabil (odată ce s-a răcit) și apoi să-l aruncați la gunoi.

Uleiul de gătit uzat poate fi reutilizat?
Bucătarii marilor restaurante reutilizează frecvent uleiul alimentar uzat. Trebuie să știți că există diverși factori, cum ar fi tipul de ulei sau pentru ce anume a fost folosit, care îi pot afecta starea.
De regulă, îl puteți folosi până când începe să miroasă foarte urât, moment în care este timpul să scăpați de el sau măcar să-l reutilizați într-un mod non-alimentar.
Reciclarea uleiului de gătit uzat poate fi mai dificilă. Anumite centre de reciclare pot accepta acest tip de ulei. Există comunități în care uleiul de gătit ambalat corespunzător este colectat, ca parte a serviciului de reciclare și ridicare a gunoiului, dar niciuna dintre ele nu este o practică universală.
Citeşte continuarea AICI.