marți, martie 2, 2021

Inima sănătoasă se menține și cu ajutorul acestui fruct! Sunt studii care arată că pot să prevină bolile cardiovasculare.

Portocalele au o mulțime de beneficii asupra stării de sănătate o unui om. Sunt foarte bune dacă vrei să ai vederea ca a unui vultur, contribuie la echilibrarea sistemului nervos, întăresc imunitatea organismului și îți protejează inima de bolile cardiovasculare. Deci poți avea inima sănătoasă dacă vei mânca portocale.

Principalele beneficii pe care portocalele le au asupra sănătății:

Reglează tensiunea arterială. Acest lucru se explică prin faptul că fructul conține potasiu, un mineral care are efect de benefic asupra inimii. Pe de altă parte, sunt studii care arată că ar putea să prevină apariția bolilor cardiovasculare. În plus, vitamina C din portocale protejează celulele de radicalii liberi. Iar aceștia sunt principala cauză a bolilor cronice și a celor cardiovasculare.

Îmbunătățesc vederea. Deoarece conțin vitamina A, portocalele sunt bune pentru menținerea sănătății oculare. Ele pot contribui și la prevenirea cataractei, spun anumite studii.

Previn constipația. Fiind bogate în fibre, portocalele ameliorează constipația și o pot chiar preveni, dacă sunt consumate cu regularitate.

Întăresc sistemul imunitar. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C și contribuie la creșterea sistemului imunitar.

Contribuie la menținerea sănătății dentare. Sunt studii care arată că aceste fructe au rolul de a ameliora gingivita și în plus, poate grăbi vindecarea rănilor.

Se pare că pot să îmbunătățesc funcția renală. De asemenea, ionii de potasiu au rolul de a elimina rezidurile nu rămân în rinichi și protejează rinichii de pietre.

Facilitează digestia alimentelor. Portocalele ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv prin stimularea secreției sucurilor digestive și scăderea acidității stomacului astfel încât este redus la minimum riscul de gastrită.

Scad colesterolul rău – LDL – și protejează inima. Portocalele pot să scadă nivelul colesterolului rău deoarece sunt bogate în fibresolubile care ajută la eliminarea grăsimilor din sânge.

Mențin sănătatea și suplețea firului de păr. Mai mult, se pare că sucul de portocale ar pitea ameliora chiar mătreața. De asemenea, substanțele nutritive prezente în fruct previn căderea firelor de păr și stimulează creșterea părului.

Contribuie la o funcționare optimă a creierului. De exemplu, specialiștii spun că o  singură portocală asigură aproximativ 10% din necesarul zilnic de folat, compusul utilizat de creier pentru dezvoltarea celulară a neuronilor noi.

Ultimele stiri

Parteneri