Sari la conținut

Uimitoarele beneficii ale consumului de portocale

Dieta cu portocale
Sursă foto: arhiva Doctorul zillei
Dieta cu portocale

Portocalele nu numai că sunt foarte bune la gust, dar aduc și o multitudine de beneficii organismului. De exemplu, acestea spun specialiștii pot contribui la protejarea ochilor, previn constipația, susțin sistemul imunitar, ameliorează anxietatea și depresia, mențin sănătatea pielii, facilitează digestia și protejează inima.

Iată de ce este bine să consumi cât mai multe portocale:

  • Îmbunătățesc vederea. Deoarece conțin vitamina A, portocalele sunt bune pentru menținerea sănătății oculare. Ele pot contribui și la prevenirea cataractei, spun anumite studii.
  • Previn constipația. Fiind bogate în fibre, portocalele ameliorează constipația și o pot chiar preveni, dacă sunt consumate cu regularitate.
  • Întăresc sistemul imunitar. Aceste fructe sunt bogate în vitamina C și contribuie la creșterea sistemului imunitar.
  • Contribuie la menținerea sănătății dentare. Sunt studii care arată că aceste fructe au rolul de a ameliora gingivita și în plus, poate grăbi vindecarea rănilor.
  • Reglează tensiunea arterială. Acest lucru se explică prin faptul că fructul conține potasiu, un mineral care are efect de benefic asupra inimii.
  • Îmbunătățesc funcția renală, iar ionii de potasiu au rolul de a elimina rezidurile nu rămân în rinichi și protejează rinichii de pietre.
  • Facilitează digestia alimentelor. Portocalele ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv prin stimularea secreției sucurilor digestive și scăderea acidității stomacului astfel încât este redus la minimum riscul de gastrită.
  • Scad colesterolul rău – LDL – și protejează inima. Portocalele pot să scadă nivelul colesterolului rău deoarece sunt bogate în fibresolubile care ajută la eliminarea grăsimilor din sânge.
  • Mențin sănătatea și suplețea firului de păr. Mai mult, se pare că sucul de portocale ar pitea ameliora chiar mătreața. De asemenea, substanțele nutritive prezente în fruct previn căderea firelor de păr și stimulează creșterea părului.
  • Funcționarea optimă a creierului. O singură portocală asigură aproximativ 10% din necesarul zilnic de folat, compusul utilizat de creier pentru dezvoltarea celulară a neuronilor noi.
Rusen Anca

Sunt editor, jurnalist pe sănătate de 8 ani. De ce presă medicală? Fiindcă din cei 15 ani de presă, cel mai mult am iubit sănătatea. Să scriu despre tot ceea ce înseamnă sănătatea în viața unui individ cred că mă definește ca om. Și recunosc: regret că nu am făcut medicină! Practic, sănătatea este cel mai frumos dar pe care l-am primit și paradoxal, singurul pe care îl neglijăm. Fiindcă cel mai mult ne doare un diagnostic care îți ia răsuflarea și care îți pune sufletul la încercare. Boala te împovărează atât sufletește cât și fizic. Scriu fiindcă sănătatea trebuie prețuită și lipsa ei costă enorm. Cred cu tărie că primul pas spre sănătate este cunoașterea, informarea și educarea. Mai exact, ceea ce facem noi, jurnaliștii. Oferim cititorilor noștri accesul la informații corecte, atent documentate medical. În felul acesta, eu simt că pot contribui puțin la tot ceea ce înseamnă prevenția unor boli!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel