Sari la conținut

Poșta Română: în aceste județe va întârzia pensia în luna aprilie, din cauza grevei poștașilor

Pensie
Sursă foto: Playtech

Săptămâna viitoare s-a anunțat greva poștașilor, iar seniorii se întreaba dacă pensiile lor vor fi livrate la timp în luna aprilie. Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, a anunțat județele unde se preconizează că pensionarii vor fi afectați de greva poștașilor.

„Cu siguranță vom respecta înțelegerea cu Ministerul Muncii și până la data de 15 aprilie toate pensiile vor fi livrate. Probabil că vor exista anumite dificultăți logistice, dar pe care le vom remedia în câteva zile.

E posibil să existe întârzieri de zile în unele orașe, dar în proporție de 90% pensiile vor fi livrate la timp în toată țara. Estimăm sau presupunem că în câteva județe din țară vor fi genul ăsta de probleme.

Puțin în sud, în special în vestul țării, undeva între sud şi un pic în vestul țării. Ne gândim că avem unele județe precum Buzău, Maramureș, în Arad e posibil. Deci cam în zonele acestea. E greu să anticipăm ce o să se întâmple luni, dar noi ne așteptăm să existe sub 10% participanți la grevă din partea Poștei”, a spus Valentin Ștefan, directorul Poștei Române, la Antena 3 CNN.

bani in plus la pensie după recalculare
Sursă foto: PhOnline

Românii care nu vor primi niciun ban în plus la pensie, după recalculare

Deși pensionarii așteaptă cu sufletul la gură creșterea pensiilor după recalculare, o parte din ei nu vor primi niciun ban în plus în urma acestui proces.

Veștile nu sunt însă chiar atât de rele. Și asta deoarece, chiar dacă veniturile ar trebui să scadă în urma recalculării, se va menține cuantumul cel mai avantajos pentru persoana în cauză.

”Pentru recalculare, există un articol clar în lege că atunci când, în urma recalculării unei pensii, iese un punctaj mai mic, se păstrează cuantumul în plată”, anunța Marius Budăi, în urmă cu câteva săptămâni.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel