marți, mai 24, 2022

Postul Paștelui 2022. Arsenie Boca a lăsat în scrierile sale reguli importante, pe care credincioșii ar trebui să le respecte cu sfințenie.

Ce este obligatoriu să facă femeile în Postul Paștelui. Marele duhovnic a abordat în scrierile sale teme importante de viață, precum iubirea, familia sau căsătoria. El a arătat care sunt principalele secrete pentru o căsnicie fericită și pentru o lungă relație de dragoste între soți.

Te-ar mai interesa: Câți dinți are un om? Care este diferența între di...

Printre numeroasele sfaturi ale lui Arsenie Boca, se afla si cateva reguli adresate femeilor, de care ar fi bine sa tina cont in Postul Pastelui.

Celebrul parinte al Ardealului obisnuia sa ofere aceste sfaturi cuplurilor care isi doreau copii, iar in timpul povetelor sale vorbea si despre perpetuarea neamului.

Arsenie Boca: Împreunare cu bărbatul numai în aceste zile

„Dacă vreţi să aveţi copii curaţi, să aveţi împreunare cu bărbatul numai marţi şi joi, pentru că celelalte sunt zile oprite; să nu fiţi băuţi. Odată ce ai rămas gravidă să nu mai ai împreunare cu bărbatul. Nici cât timp alăptezi”,spunea Arsenie Boca, potrivit B1.

Te-ar mai interesa: Profesorul Constantin Dulcan: „Tot ceea ce facem r...

Arsenie Boca, preot martir al închisorilor comuniste, s-a făcut cunoscut în ultimii ani printr-un număr impresionat de volume și documentare, în care a abordat teme importante de viață, precum iubirea, familia sau căsătoria.

Reguli pentru o casatorie fericita: ”Iubirea nu are marginile omului, nici spaţiul, nici timpul. Nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt şi ajunge pe cel iubit. Străpunge iadul, care nu-i poate sta împreună şi străbate cerul”, crede Arsenie Boca.

Te-ar mai interesa: Intoleranța la histamină. Ce este și cum se manife...

Regula de aur constă în evitarea extremelor

”Energia genezică este necesară soţilor, în familia constituită legal, civil şi bisericeşte. Regula de aur constă în evitarea extremelor: nici abuz din partea unuia, nici refuz din partea celuilalt. Dar să nu se creadă că între cele două extreme totul e îngăduit”, sunt îndemnurile Părintelui Ardealului.

Sfaturi despre alegerea miresei: Mireasa trebuie aleasă pentru tot restul vieții, scria Arsenie Boca.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat: „Acestea sunt semnele bolii m...

”Mirele şi mireasa fac un singur trup. Acel bărbat nu va avea altă femeie, iar femeia aceea nu va cunoaşte alt bărbat. Alegerea e fără schimbare, patima curată e consfinţită, învoiala e veşnică”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private