joi, august 13, 2020

Vrem să recunoaștem sau nu, noi, femeile facem orice ne stă în putere pentru a fi frumoase. Uneori, frumusețea este sinonimă cu implanturile mamare. Dar ce facem, atunci când în tinerețe am vrut implanturi și ulterior ne dorim să fim mame? Mai este permisă alăptarea?

Specialiștii susțin că da, se poate. Mai exact, o femeie care implanturi mamare pot să alăpteze. Practic, în cazul femeilor care nu au alăptat, implantul se introduce sub mușchiul pectoral. În felul acesta, implantul nu va afecta scurgerea laptelui matern. Atenție! Medicii susțin că, felul în care este  amplasat implantul are o legătură strânsă cu alăptatul.

Citește și:

Iată care sunt zonele principale de incizie care permit alăptarea

Implantul mamar nu oprește alăptare bebelușului, mai ales dacă incizia prin care s-a făcut implantul a fost realizată sub sân. Sau în partea laterală a sânului. Explicația este aceea că, aceste două zone sunt ferite, practic incizia nu va leza  legăturile nervoase din interiorul sânului. Practic, dacă procedură sau operația este realizat corect, glanda mamară va rămâne intactă în urma introducerii implantului. Siliconul nu are niciun contact cu glanda mamară care conține canalele galactofore. De aceea, mama va putea să fie atât frumoasă, cum și-a dorit, dar va putea și să alăpteze. Medicii spun că lactația nu va fi deloc afectată.

Citește și:

Când poate avea de suferit alăptarea:

Este adevărat că pot să apară și unele probleme, cu alte cuvinte alăptarea să fie deficitară sau chiar imposibilă. Mai exact, atunci când incizia pentru implantul cu silicon este făcută în jurul areolei. Dacă se întâmplă așa, fiindcă de exemplu, o femeie la momentul respectiv, nu voia copii, este posibil ca lactația să sufere. Să fie diminuată ca și cantitate. De asemenea, în cazul în care implantul este situat sub glanda mamară, probabil că vom asista la o diminuarea a lactației. Poate că de aceea, majoritatea medicilor susțin că ideal este ca intervenția pentru montarea implanturilor să se efectueze la distanță de glanda mamară.

Parteneri