Pot diabeticii să se bucure de ciocolată de Paște – cât este de sigur?

Creșterea regulată a glicemiei poate fi periculoasă pentru diabetici și poate duce la afectarea permanentă a nervilor și a ochilor.

De Paște, mulți români se vor bucura de mai multă ciocolată decât de obicei. Oul de ciocolată a fost asociat cu sărbătoarea de peste o sută de ani. Cu toate acestea, pentru unele persoane există anumite riscuri potențiale atunci când vine vorba de consumul unei cantități mari de dulciuri.

Persoanele cu diabet zaharat sunt avertizate să nu mănânce alimente care le pot provoca o creștere a glicemiei, deoarece aceasta este deja la un nivel mai ridicat decât de obicei.

Din cauza conținutului de zahăr din ciocolată s-ar putea presupune că diabeticii ar trebui să o evite cu orice preț.

Cu toate acestea, experții au declarat că acest dulce poate fi savurat de Paște, atât timp cât este cu moderație.

Vorbind în exclusivitate pentru Express.co.uk, Goran Petrovski – medic primar curant la Sidra Medicine – a explicat mai multe.

El a spus: „Este un mit că persoanele cu diabet ar trebui să evite să mănânce ciocolată, deoarece este dulce și plină de zaharuri.

„Poate fi consumată în cantități mici și nu prea des, ca parte a unei diete și a unui stil de viață sănătos.”

Care sunt riscurile consumului de ciocolată?

El a continuat: „Ciocolata este bogată în energie, zahăr și grăsimi saturate care afectează nivelul de glucoză.

„Dacă este consumată în mod regulat și în cantități mari, poate, de asemenea, să ridice nivelul colesterolului și să provoace creșterea în greutate – precum și probleme dentare și complicații cardiace pe termen lung.

„De obicei, persoanele cu diabet vor alege „ciocolata pentru diabetici” sau „ciocolata fără zahăr” ca fiind o opțiune „mai sănătoasă” pentru ele.

„Amintiți-vă întotdeauna să verificați eticheta pentru a afla conținutul. Aceste produse pot fi mai sărace în zaharuri, care sunt înlocuite de grăsimi, ceea ce nu este atât de bine.

„Se pot adăuga, de asemenea, îndulcitori alternativi, cum ar fi alcoolii de zahăr (maltitol și sorbitol), care au un efect laxativ. Stevia este un îndulcitor natural și o alegere mai bună atunci când se alege o ciocolată „mai sănătoasă”.”

Câtă ciocolată poate mânca un diabetic?

„Persoanele cu diabet se pot bucura în continuare de ciocolată de Paște – cu moderație”, a spus dl Petrovski.

„Cea mai bună alegere pentru persoanele cu diabet este ciocolata neagră de înaltă calitate, cu aproximativ 70 la sută de cacao, deoarece conținutul de zaharuri și grăsimi este adesea mai mic decât cel al ciocolatei albe sau cu lapte.

„Verificați pe etichete conținutul de carbohidrați și ajustați doza de insulină – apoi bucurați-vă de un tratament dulce.

„Flavonoidele (substanțe chimice vegetale) din ciocolata neagră pot, de asemenea, să reducă rezistența la insulină și să îmbunătățească sensibilitatea la insulină.

„Există dovezi care sugerează că poate ajuta la reducerea coagulării sângelui și la reducerea viitoarelor probleme cardiovasculare, de asemenea.”

Recent Posts

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre ce ofertă este vorba

Pensionarii care trebuie să se prezinte, cât mai repede, la Casa de Pensii. Află despre…

22 de minute ago

O nouă metodă de transplant ar putea fi aplicată şi în România

În viitor, medicii români ar putea să transplanteze organe de la donatori decedaţi prin „moarte…

37 de minute ago

Un supliment extrem de popular poate ajuta la ameliorarea constipației. Cum să alegi ce tip este cel mai bun pentru tine

Supliment popular pentru un scaun bun. Deși sunt eficiente, laxativele pot avea efecte secundare incomode,…

52 de minute ago

Se întâmplă în România! Un pacient stă cu piciorul rupt de 10 zile, pentru că medicul chirurg și anestezistul sunt certați

Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici. Caz incredibil într-un spital din România. Când…

2 ore ago

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. „Ultimile zile cu Jupiter în Taur aduc prosperitate”. Află care sunt zodiile favorizate de astre

Camelia Pătrășcanu vine cu vești excelente. Astrologul dezvăluie cele trei zodii care vor avea parte…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra