vineri, iunie 2, 2023

Creșterea regulată a glicemiei poate fi periculoasă pentru diabetici și poate duce la afectarea permanentă a nervilor și a ochilor.

De Paște, mulți români se vor bucura de mai multă ciocolată decât de obicei. Oul de ciocolată a fost asociat cu sărbătoarea de peste o sută de ani. Cu toate acestea, pentru unele persoane există anumite riscuri potențiale atunci când vine vorba de consumul unei cantități mari de dulciuri.

Te-ar mai interesa: 8 afecțiuni psihiatrice neobișnuite de care probab...

Persoanele cu diabet zaharat sunt avertizate să nu mănânce alimente care le pot provoca o creștere a glicemiei, deoarece aceasta este deja la un nivel mai ridicat decât de obicei.

Din cauza conținutului de zahăr din ciocolată s-ar putea presupune că diabeticii ar trebui să o evite cu orice preț.

Cu toate acestea, experții au declarat că acest dulce poate fi savurat de Paște, atât timp cât este cu moderație.

Vorbind în exclusivitate pentru Express.co.uk, Goran Petrovski – medic primar curant la Sidra Medicine – a explicat mai multe.

El a spus: „Este un mit că persoanele cu diabet ar trebui să evite să mănânce ciocolată, deoarece este dulce și plină de zaharuri.

Te-ar mai interesa: Cancerul la gât poate fi provocat de un virus. Pet...

„Poate fi consumată în cantități mici și nu prea des, ca parte a unei diete și a unui stil de viață sănătos.”


Care sunt riscurile consumului de ciocolată?

El a continuat: „Ciocolata este bogată în energie, zahăr și grăsimi saturate care afectează nivelul de glucoză.

„Dacă este consumată în mod regulat și în cantități mari, poate, de asemenea, să ridice nivelul colesterolului și să provoace creșterea în greutate – precum și probleme dentare și complicații cardiace pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

„De obicei, persoanele cu diabet vor alege „ciocolata pentru diabetici” sau „ciocolata fără zahăr” ca fiind o opțiune „mai sănătoasă” pentru ele.

„Amintiți-vă întotdeauna să verificați eticheta pentru a afla conținutul. Aceste produse pot fi mai sărace în zaharuri, care sunt înlocuite de grăsimi, ceea ce nu este atât de bine.

„Se pot adăuga, de asemenea, îndulcitori alternativi, cum ar fi alcoolii de zahăr (maltitol și sorbitol), care au un efect laxativ. Stevia este un îndulcitor natural și o alegere mai bună atunci când se alege o ciocolată „mai sănătoasă”.”

Te-ar mai interesa: Alimente care scad tensiunea arterială. Ce ar treb...

Câtă ciocolată poate mânca un diabetic?

„Persoanele cu diabet se pot bucura în continuare de ciocolată de Paște – cu moderație”, a spus dl Petrovski.

„Cea mai bună alegere pentru persoanele cu diabet este ciocolata neagră de înaltă calitate, cu aproximativ 70 la sută de cacao, deoarece conținutul de zaharuri și grăsimi este adesea mai mic decât cel al ciocolatei albe sau cu lapte.

„Verificați pe etichete conținutul de carbohidrați și ajustați doza de insulină – apoi bucurați-vă de un tratament dulce.

Te-ar mai interesa: Cea mai puternică rugăciune pentru copii. Orice ma...

„Flavonoidele (substanțe chimice vegetale) din ciocolata neagră pot, de asemenea, să reducă rezistența la insulină și să îmbunătățească sensibilitatea la insulină.

„Există dovezi care sugerează că poate ajuta la reducerea coagulării sângelui și la reducerea viitoarelor probleme cardiovasculare, de asemenea.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private