luni, martie 20, 2023

Cel mai sănătos și delicios desert este ciocolata cu lapte. Consumul de ciocolată reduce cu 12% riscul de a muri la vârste fragede, arată un studiu.

De asemenea, consumul de ciocolată ridică şansele de viaţă în rândul persoanele care suferă de boli cardiace grave sau cancer cu până la 16%.

Persoanele care mănâncă pe săptămână echivalentul a două batoane de ciocolată cu lapte au de patru ori mai puţine riscuri să sufere de diabet, potrivit The Sun.

Te-ar mai interesa: Alimentul care curăță colonul în mod natural și pr...

Experţii spun că ciocolata poate scădea colesterolul şi tensiunea arterială deoarce compuşii din cacao cunoscuţi sub numele de flavonoide îmbunătăţesc sănătatea vaselor de sânge, spun experţii.

British Heart Foundation a spus că studiul nu a fost suficient de concludent pentru a recomanda consumul de ciocolată pentru a reduce riscul de boli cardiace.

„Este bine să te tratezi din când în când, dar niciun aliment sau nutrient nu este mai important decât o dietă sănătoasă, în general, echilibrată”.

Un pătrățel de ciocolată pe zi

EFSA (Autoritatea Europeană de Securitate Alimentară) a decis că o doză de 10g ciocolată neagră consumată în fiecare zi contribuie la o circulație normală a sângelui”, explică dr. Mihaela Bilic pe pagina sa de socializare.

Te-ar mai interesa: Costurile tratamentelor pentru cancer vor atinge c...

„Cât înseamnă 10 g ciocolată? Un pătrățel! Este nu doar autorizat, ci și recomandat. Încetați să vă simțiți vinovați că iubiți ciocolata, este un aliment-medicament ce trebuie să facă parte dintr-o dietă sănătoasă. Important: să fie neagră și în doză mică!”, scrie medicul pe Facebook.

Conform nutriționistului, bobul de cafea și bobul de cacao sunt miraculoase pentru sănătate.

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private