Sari la conținut

Pot fi măriți sânii cu ajutorul pilulelor contraceptive?

Hormoni precum estradiol și progesteron se găsesc în diferite forme și concentrații în pilulele anticoncepționale. Acestea sunt prescrise de către medicul ginecolog sau endocrinolog în scop contraceptiv sau pentru tratarea unor tulburări menstruale: amenoree, dismenoree, dar și acnee și pot avea ca efect secundar și creșterea dimensiunilor sânilor, dar nu ar trebui niciodată prescrise doar în acest scop.
Motivul: folosirea nejustificată a hormonilor poate duce la probleme serioase de sănătate și complicații ce pot pune viața în pericol. „Printre acestea se numără formarea de cheaguri de sânge, cancer de sân sau uterin, mai ales dacă femeia este fumătoare, diabetică sau are în familie antecedente de cancere sau de tulburări de coagulare”, avertizează medicul endocrinolog Monica-Valentina Chiriță, de la Clinica ExMedica din București.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel