marți, mai 30, 2023

Alcoolul creează un sentiment de falsă încredere care poate duce la un comportament riscant la volan. Iată tot ce trebuie să știți despre pericolele conducerii sub influența alcoolului la volan.

Condusul sub influența alcoolului este un lucru care nu ar trebui făcut niciodată, în nicio circumstanță.

Acest lucru se datorează faptului că băutura vă poate modifica judecata în timpul conducerii – și, deși vă puteți simți treaz, de multe ori nu este cazul.

Te-ar mai interesa: Un stomatolog atenționează: „Nu știu câți dintre v...

Atunci când cineva conduce sub influența alcoolului, timpul de reacție este mult mai lent și capacitatea de a judeca viteza este semnificativ afectată, ceea ce poate crește riscul unui accident de mașină.

De asemenea, se creează o falsă încredere care poate duce la un comportament riscant, punând în pericol viața dumneavoastră și a altora.

De la limite la durată, iată tot ce trebuie să știți despre consumul de alcool la volan.


Cât timp rămâne alcoolul în organism?

Consumul de alcool înainte de a se urca la volan poate avea consecințe devastatoare, nu numai pentru pasagerii vehiculului, ci și pentru ceilalți participanți la trafic.

Te-ar mai interesa: Când hemorozii devin o problemă de sănătate gravă?...

Dr. Fiona Sim OBE, consilier medical șef al Drinkaware, a explicat că cantitatea de alcool din sânge depinde de cantitatea pe care o consumați, de perioada de timp și de viteza cu care corpul dumneavoastră o elimină.

În medie, alcoolul părăsește organismul cu o rată de aproximativ o unitate pe oră, dar acest lucru variază de la o persoană la alta. Acest lucru depinde de mărime, de sex, de cât de multă mâncare ați consumat, de metabolism și de starea ficatului, a subliniat organizația caritabilă.

Te-ar mai interesa: Ce cauzează umflarea picioarelor și a gleznelor? P...

Nu există niciun test care să vă spună cât de repede sau de încet poate procesa alcoolul organismul dumneavoastră, așa că vă sfătuim să evitați complet să conduceți în stare de ebrietate, scrie Mirror.

Pot să conduc dimineața după ce am băut?

Cantități mici de alcool vă pot afecta capacitatea de a conduce, așa că este recomandat să nu vă apropiați deloc de volan, subliniază Drinkaware.

Organizația caritabilă scrie: „Sfatul poliției este clar: evitați complet consumul de alcool dacă intenționați să conduceți.

Te-ar mai interesa: Niciun medic de familie pentru 12 localități buzoi...

„Deoarece nu există nicio modalitate de a accelera timpul necesar pentru ca organismul dumneavoastră să proceseze alcoolul din organism, nu există nicio modalitate sigură de a garanta că tot alcoolul pe care l-ați băut va dispărea până când vă veți trezi a doua zi.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private