sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Consumată în cantități moderate, cafeaua poate avea o multitudine de beneficii asupra sănătății. Cu toate acestea, consumul exagerat poate declanșa multe afecțiuni grave și, cu siguranță, poate da dependență.

Peste 80% din populație consumă cafea, la nivel mondial, potrivit statisticilor. Aceasta este cunoscută pentru producerea unei stări de alertă, datorită substanțelor neuroactive din compoziția sa ce influențează activitatea neuronală.

Te-ar mai interesa: Greșeala majoră din bucătărie! Alimentele care își...

Ce beneficii are cafeaua?

  • protejează împotrvia anumitor boli (precum diabetul zaharat, boala Parkinson, cancerul de colon)
  • îmbunătățește memoria de scurtă durată
  • energizează și mărește pulsul
  • înfrumusețează pielea și elimină celulita
  • vă poate face să trăiți mai mult

Ce nutrienți găsim într-o ceașcă de cafea?

  • Riboflavina (vitamina B2): 11% din doza zilnică recomandată
  • Acid pantotenic (vitamina B5): 6% din doza zilnică recomandată
  • Mangan și potasiu: 3% din doza zilnică recomandată
  • Magneziu și niacina (B3): 2% din doza zilnică recomandată

Cafeaua poate da depență?

Dr. Vasi Rădulescu, renumit medic român, dezvăluie adevărul despre cafea și probabilitatea acesteia de a da dependență.

„S-ar putea să nu aveți nevoie de dezintoxicare, dar, la fel ca și drogurile mai dure, cofeina poate crea dependență. Dacă încercați să renunțați, se instalează simptomele de sevraj: greață, epuizare, dificultăți de concentrare. Puteți deveni mai iritabil și pot urma dureri de cap dureroase. Acestea sunt vești proaste pentru cei peste 80% dintre americanii care consumă cofeină în fiecare zi.

Te-ar mai interesa: Cercetătorii au descoperit când se va sfârși pande...

Cofeina ajunge direct la creier, unde se blochează în locul unei substanțe chimice naturale, similare din punct de vedere structural, pe care corpul nostru o produce în mod natural, numită adenozină. Adenozina este cea care vă face să vă simțiți somnoros după o zi plină. Dar dacă receptorii celulari care primesc de obicei adenozina sunt ocupați să manipuleze cofeina, rămâi treaz și alert. Așa te prinde cofeina.

Te-ar mai interesa: Cum reușea fostul președinte al României să se men...

Există vești bune pentru cei care suferă de dependența de cofeină. Dacă poți rezista o săptămână sau două fără cofeină, creierul se resetează și poți sta liniștit știind că sevrajul a trecut”, a dezvăluit medicul pe drvasiradulescu.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private