sâmbătă, septembrie 25, 2021

Cu toate ne dorim frumusetea perpetua, sa nu imbatranim niciodata si daca se poate, sa fim nemuritoare. Adevarul este ca am face aproape orice pentru a ne mentine sarmul la orice varsta iar unele dintre noi am ajuns sa credem fel si fel de mituri in aceasta privinta. Informatia circula si desi felul in care o comunicam s-a simplificat odata cu tehnologia, miturile se creaza la fel de usor. Hai sa incercam impreuna sa demascam cateva astfel de mituri cosmetice si sa le inlaturam odata si pentru totdeauna.

Mit: Castravetele reduce pungile de sub ochi

Oricat de ciudat ti s-ar parea avand in vedere ceea ce stiai sau credeai ca stii pana acum, castravetele in sine nu te poate scapa de cearcane. Este insa o legume care are o proprietate aparte: cea de a se pastra rece pentru o perioada mai lunga de timp dup ace este scos din frigider. Exact aceasta racoare de care beneficiaza castravetele este responsabila cu contractia vaselor de sange din jurul ochilor ce in fine te va ajuta sa scapi de pungile de sub ochi. Cu alte cuvinte, o poti face si cu un ciorap umed, cu conditia sa fie rece.

Mit: Porii din piele se inchid si deschid

Sa nu iti inchipui porii ca pe niste mici usite care se deschid si inchid in piele dupa cum bate vantul. Cu toate acestea, atunci cand porii sunt plini cu celule moarte sau praf ei pot aparea ca si cum ar fi deschisi. Problema se rezolva insa simplu cu apa si sapun eventual cu ajutorul unei solutii speciale pentru exfoliere care sa te ajute sa elimini surplusul care blocheaza acesti pori.

Mit: Sapunul nu este bun pentru ten

Pe vremea cand bunicii faceau acasa sapunul folosind lesie si grasimi animale, acest mit era cat se poate de adevarat. Acum insa, sapunurile moderne nu mai contin astfel de solutii ba chiar dimpotriva, contin substante emoliente care vor ajuta pielea.

 

Continuarea pe Lyla.ro

Ultimele stiri