joi, august 18, 2022

Povestea micului geniu de 11 ani, care vrea să creeze organe artificiale și să obțină nemurirea. „Pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui”.

Laurent Simon are doar 11 ani, dar are un coeficient de inteligență de 145, un nivel care îl pune chiar sub Stephen Hawking și Albert Einstein. Are deja o diplomă în inginerie electronică şi a absolvit Universitatea de Fizică, aspirând să obţină doctorate şi alte diplome în Chimie şi Medicină.

Te-ar mai interesa: De ce se spune despre gută că e boala oamenilor bo...


Povestea micului geniu de 11 ani, cu un IQ de 145

Recent a absolvit „summa cum laude” într-un singur an, Fizica la Universitatea din Anvers, unde va continua studiile pentru a obţine un master şi doctoratul, dar colaborând şi cu universităţi din Israel şi SUA.

„Nu contează titlurile, ci cunoştinţele căpătate la aceste materii. A fost o experienţă interesantă. Am început cursurile în aprilie anul trecut în timp ce eram implicat în diferite proiecte. Însă materiile au devenit tot mai interesante şi voiam să ştiu mai multe despre fizica cuantică”, a declarat Laurent Simon, potrivit Newsweek.

Băiatul de 11 ani spune că acum se concentrează în special pe fizică, despre care vorbeşte cu aceeaşi pasiune ca un adult având în spate decenii de carieră. A învăţat suficient pentru a obţine o diplomă cu o medie de 9.

Te-ar mai interesa: Bolile reumatice, în creștere alarmantă la tineri ...

Anterior a absolvit ingineria electronică la vârsta de 10 ani, însă un dezacord dintre părinţii lui şi Universitatea din Eindhoven l-au obligat să părăsească facultatea când era “pe sfârşite”. Însă acest lucru nu i-a schimbat planurile de a-şi continua studiile ştiinţifice. Nici măcar pandemia nu a avut un efect negativ supra carierei sale academice.

„Nu s-au schimbat multe pentru mine pentru că eu deja învăţam acasă. A fost chiar mai bine pentru că am urmărit online cursurile şi am continuat să merg la laboratorul universităţii. (…) Dacă ceilalţi copii nu au şcoală sau teme, organizam împreună jocuri video, mai ales în lunile de pandemie când nu puteam să ne vedem. Sau ne uitam împreună la filme, fiecare de la el de acasă. Ne sunăm prin apel vido şi facem toţi click pe acelaşi film. Înainte de pandemie îmi plăcea să alerg la carting”, a mărturisit Laurent.

Te-ar mai interesa: Secretele tenului perfect după 50 de ani: cum ne î...

Laurent Simon vrea să creeze organe artificiale și să obțină nemurirea. „Pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui”.

Deși este un geniue în toată regula, în anumite privințe e doar un băiețel de 11 ani, ca toți ceilalți copii. Are propriul smartphone, reţele de socializare şi un computer, dar neagă faptul că părinţii îl ţin sub control pentru că se consideră „un băiat responsabil”.

Acum aşteaptă ca părinții săi să se vaccineze pentru a putea pleca în vacanţă, cum făceau şi înainte de pandemie, la Marbella (Spania). Acolo, familia sa are o casă în care au stat ani de-a rândul chiar şi atunci când el era mic.

Te-ar mai interesa: Dr. Vasi Rădulescu: 30 de sfaturi simple pentru o ...

Bunicii lui suferă de probleme cardiace, de aceea vrea să capete cât mai multe cunoştinţe ştiinţifice care să-i permită să creeze în laborator „organe artificiale”. Cu ajutorul lor el vrea să obţină nemurirea pentru bunicii lui dar şi ai altor copii, „pentru ca niciun copil să nu fie nevoit să ducă dorul bunicilor lui”.

Visul său cel mare este să obțină nemurirea. Nu știe cum va face acest lucru, dar crede că acest lucru poate fi realizat.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic a dezvăluit cum să scapi de burtă ga...

„Este foarte interesant şi vreau să folosesc cunoştinţele pentru a-mi atinge obiectivul: să obţin nemurirea. Vreau să fiu capabil să pot înlocui toate organele corpului cu organe create artificial. Disciplinele sunt ca un puzzle uriaş, cu multe piese, dar dacă parcurg materiile, le voi putea interconecta şi genera noi idei”, a mai spus Laurent Simon.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private