Categories: Ştiri sănătate

Povestea primului transplant de inimă din România. Confesiunile doctorului Brădișteanu

Povestea primului transplant de inimă din țara noastră, care a fost realizat în urmă cu 19 ani, potrivit dcmedical.ro.

La Medika TV, vineri, de la ora 16.00, în emisiunea „Jurnal de viață” realizată de Cătălina Jingoiu, puteți vedea povestea primului transplant de cord spusă chiar de autorul ei – dr. Șerban Brădișteanu, care este, acum, șeful Secției de Chirurgie Cardiacă și Vase Mari din Spitalul Floreasca. Alături de el, însă, își va spune povestea și unul dintre pacienții trasplantați.

Medicul Șerban Brădișteanu va spune povestea din spatele acelei reușite uriașe, care a deschis calea transplantului cardiac în România.

Doctorul Șerban Brădișteanu a realizat, alături de prof.dr. Radu Deac, primul transplant de inimă din România în urmă cu 19 ani, mai exact în 1999, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Primul beneficiar al unui transplant de cord a fost un tânăr de – atunci – 23 de ani, pe nume Paul Corjautan, care avea diagnosticul de cardiomiopatie dilatativă. El a primit inima unei fete, Gabriela Spiridon (21 de ani), victima unui accident de tren.

Dacă e să facem o extrem de scurtă trecere în revistă a carierei sale, vă spunem că medicul are la activ zeci de lucruri de specialitate, că a absolvit Institutul de Medicină din Cluj în anul 1978, după care a obținut repartiție la spitalul județean din Târgu Mureș.

Acolo a devenit, în 1991, medic primar în chirurgie cardiovasculară, iar patru ani mai târziu a plecat la să profeseze la Timișoara. Viața însă, l-a adus la București, la cel mai mare spital de urgență, unde la 25 octombrie 1999 a condus echipa de medici care a realizat primul transplant de cord efectuat în România.

Recent Posts

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

18 minute ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

48 de minute ago

RUGĂCIUNE puternică în VINEREA MARE pentru noroc şi iertare de păcate

În Vinerea Mare dinaintea Învierii Domnului Iisus Hristos credincioşii creştin-ortodocşi ţin post negru şi se…

o oră ago

Rezultatele anchetei decesului fetiței din Călărași, care a murit după masă: A fost sau nu toxiinfecţie alimentară?

Medicii legişti au finalizat ancheta în cazul fetiței de 4 ani, din Călărași, care a murit…

2 ore ago

HOROSCOPUL săptămânii 6-12 mai. Zodiile afectate de tranzitul Lunii

În perioada 6-12 mai, Luna călătorește prin Univers, influențând nativii cu energiile tranzitului său de-a…

2 ore ago

TRADIŢII. Ce se dă de pomană în prima zi de Paște?

În dimineața din prima zi de Paște, după slujba de Înviere, credincioșii împart alimente pentru…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic