luni, august 8, 2022

Povestea primului transplant de inimă din țara noastră, care a fost realizat în urmă cu 19 ani, potrivit dcmedical.ro.

La Medika TV, vineri, de la ora 16.00, în emisiunea „Jurnal de viață” realizată de Cătălina Jingoiu, puteți vedea povestea primului transplant de cord spusă chiar de autorul ei – dr. Șerban Brădișteanu, care este, acum, șeful Secției de Chirurgie Cardiacă și Vase Mari din Spitalul Floreasca. Alături de el, însă, își va spune povestea și unul dintre pacienții trasplantați.

Te-ar mai interesa: Cea mai bună legumă pentru un ficat sănătos. Medic...

Medicul Șerban Brădișteanu va spune povestea din spatele acelei reușite uriașe, care a deschis calea transplantului cardiac în România.

Doctorul Șerban Brădișteanu a realizat, alături de prof.dr. Radu Deac, primul transplant de inimă din România în urmă cu 19 ani, mai exact în 1999, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Primul beneficiar al unui transplant de cord a fost un tânăr de – atunci – 23 de ani, pe nume Paul Corjautan, care avea diagnosticul de cardiomiopatie dilatativă. El a primit inima unei fete, Gabriela Spiridon (21 de ani), victima unui accident de tren.

Te-ar mai interesa: Laptele de aur, băutura MINUNE: ajută creierul, te...

Dacă e să facem o extrem de scurtă trecere în revistă a carierei sale, vă spunem că medicul are la activ zeci de lucruri de specialitate, că a absolvit Institutul de Medicină din Cluj în anul 1978, după care a obținut repartiție la spitalul județean din Târgu Mureș.

Acolo a devenit, în 1991, medic primar în chirurgie cardiovasculară, iar patru ani mai târziu a plecat la să profeseze la Timișoara. Viața însă, l-a adus la București, la cel mai mare spital de urgență, unde la 25 octombrie 1999 a condus echipa de medici care a realizat primul transplant de cord efectuat în România.

Te-ar mai interesa: Cum să-ți ajuți copilul care suferă de ANXIETATE...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private