vineri, octombrie 7, 2022

Povestea tinerei cu sindrom Down, care a devenit terapeut pentru copiii cu autism. „Îmi place ceea ce fac, îi ajut pe copilașii cu autism să verbalizeze”.

La cei 31 de ani, Yasmin Ismail (din Constanta), lucrează ca terapeut cu un sfert de normă la Centrul Psihologic Marea Neagră de circa șase ani. La prima vedere, nimic deosebit. Cu toate acestea, ceea ce face ca povestea ei să fie unică constă în faptul că Yasmin Ismail este un terapeut cu dizabilități, care ajută copiii cu autism.

Te-ar mai interesa: Boala care răpune zeci de mii de oameni poate fi d...

Mai mult de atât, este unul dintre puținii angajați cu #SindromDown din România absolvent de facultate!

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană

Povestea tinerei cu sindrom Down, care a devenit terapeut pentru copiii cu autism

Despre persoanele cu sindromul Down se spune că au ceva în plus față de persoanele normale și anume, cromozomul dragostei. Iar Yasmin a demonstrat-o cu prisosință. Deși este un terapeut cu dezabilități care ajută copiii cu autism, ea nu a fost înțeleasă de la început.

„La primul voluntariat efectiv m-au lăsat singură, nu mi-au arătat cum trebuie să lucrez cu un copil, să intervin cu câte ceva, deci a fost greu atunci”, a declarat Yasmin, potrivit Antena 3.

După experiența de-acolo au aflat și de centrul privat pentru copii cu autism – Centrul Psihologic Marea Neagră.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă cu noi în timpul unui atac de panic...

”Am găsit acolo niște oameni minunați, cu o atitudine deschisă, foarte înțelegători și creativi, care m-au acceptat să fac voluntariat și ulterior m-au angajat. Pe această cale le mulțumesc din suflet”.

Însă, în ciuda obstacolelor care s-au ivit în calea ei, tănăra terapeută nu a renunțat. Colegii de la Centrul Psihologic Marea Neagră au doar cuvinte de laudă la adresa lui Yasmin.

Te-ar mai interesa: Tragedie în lumea filmului. Actriță celebră, diagn...

„În acești 6 ani de zile pot spune că a înflorit, atât ca persoană, cât și ca terapeut. Yasmin reprezintă o speranță pentru fiecare, un vis pe care fiecare părinte îl are atunci când, din păcate, această tragedie face parte din viața lui”, a spus Cristina Gemănaru, coordonatorul Centrului Psihologic Marea Neagră.

Yasmin știe exact ce a reușit prin forțe proprii și ce vrea de la viitor și nu consideră că sindromul Down îi mai poate fi etichetă, nici măcar într-o societate care încă învață să îi accepte pe cei ca ea.

Te-ar mai interesa: Accident vascular cerebral: băutura care dublează ...

„Ceea ce o face pe ea specială este perseverența de care dă dovadă în fiecare zi cu copiii, iubirea pe care o are și toată implicarea de care dă dovadă de fiecare dată”, a spus  și Eduard Pavel, psihoterapeut la Centru Marea Neagră, pentru sursa citată.

Yasmin Ismail: „Îmi place ceea ce fac, îi ajut pe copilașii cu autism să verbalizeze, să socializeze între ei”

Yasmin Ismail își dorește să devină un bun terapeut; la Centru face terapie ABA cu copiii, participând la orele de socializare (artterapie, after-school, teatru, muzică la tobe africane, roboterapie și prima plajă terapeutică pentru persoane cu dizabilități, desfășurată în cursul verii).

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: scapi de 20 de kilograme în 13 zile!...

Yasmin a urmat cursuri de terapie ABA cu Tudor Mitasov la Constanța timp de un an de zile, unde a învățat cum să facă terapie cu copiii.

„Îmi place ceea ce fac, îi ajut pe copilașii cu autism să verbalizeze, să socializeze între ei, facem diferite activităţi frumoase și antrenante”, a mai spus Yasmin Ismail.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private