Sari la conținut

Povestea tragică a lui Ionut care a ajuns în comă profundă, după ce s-a prezentat la spital cu durere de măsea. Acuzațiile părinților la adresa medicilor sunt înfiorătoare. ”Arată într-un hal… e cadavru viu! Vă apucă groaza!”

Ionuț este un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Cernavodă, care în acest moment se zbate între viață și moarte pe un pat de spital. Aceasta s-a prezentat la spital cu o durere de măsea, iar acum este în comă. Acuzațiile aduse de familia acestuia sunt îngrozitoare.

Părinții tânărului susțin că medicii nu le spun ce se întâmplă cu fiul lor și, în plus, îi acuză că nu ar fi avut grijă de el, iar din această cauză acum corpul lui este plin de răni.

Reprezentanții spitalului susțin însă că la sosirea la spital, infecția tânărului se împrăștiase în tot corpul, iar acum prognosticul este unul rezervat.

Problemele lui Ionuț au apărut la scurt timp după ce a plecat din țară, la muncă. Și-a sunat mama și i-a spus că îl doare măseaua tare și, deși a fost sfătuit să meargă la spital, tânărul a decis să revină în țară. Nu a mers la stomatolog, dar în momentul în care durerea s-a acutizat, a mers la spitalul din Cernavodă. De acolo medici l-au trimis la Constanța.

”Sunt 6 operații. Patru la plămâni și de două ori la gât”

”Aici i-au spus că este o problemă la măsea. I-au trimis analizele la București. L-au luat a doua seară, l-au băgat la operație, la gât. Apoi nu am mai știut nimic de el. Am stat două zile fără să îmi spună cineva, ceva.

Am aflat că e la Terapie Intensivă. După patru zile, l-am văzut. Sunt 6 operații. Patru la plămâni și de două ori la gât. Doctorii spun că s-a extins infecția. Acum, starea lui este foarte gravă”, susține Mirela Călărău, mama tânărului, potrivit Antena 3 CNN.

”Arată într-un hal… e cadavru viu! Vă apucă groaza!”

”La ultima intervenție a băiatului ni s-a relatat că a avut o hemoragie internă. De atunci nu și-a mai revenit. A intrat în comă. Ei, medicii, tocmai ne-au spus că e în comă. De ce nu ne-au spus înainte? Ne spuneau că este sedat. A fost legat de mâni, să nu se scoale să facă rău. Arată într-un hal… A slăbit în două luni… e cadavru viu! Vă apucă groaza! Are răni pe picioare de la poziția în care stătea. Îi dădeau apă și ceai”, povestește și tatăl.

”Are răni pentru că nu au avut grijă de el”

Părinții tânărului susțin că rănile de pe corp sunt din cauză că asistentele nu au avut grijă la timp de tânăr. Mai mult decât atât, mama spune că a venit de acasă cu cele necesare, însă nu a fost lăsată să îi facă igiena corporală.

”Are răni pentru că nu au avut grijă de el. Ei nu l-au mișcat și s-au făcut rănile. Am tot ce trebuie să îl spăl. Am avut, că ele nu îl spălau. Aveam mănuși, tot ce îmi trebuie. Picioarele sunt terminate, și la gât, când i-am pus mâna, avea o rană. Eu cred că tot spatele este. Au greșit! Îmi arăta cu degetul că o asistentă îl agresa. Îmi arăta că l-a bătut. Te-a zguduit? Și spunea că da!”, mai spune mama tânărului.

”În ziua de azi astea sunt spitalele, oamenii mor cu zile, sunt maltratați, bătuți, abuzați. Nu mi se pare normal să vină dintr-o țară străină în România, la un spital, și dintr-o măsea să se spună că are probleme cu plămânii. Ce legătura are măseaua cu plămânul și piciorul?”, spune și Gabriel, un prieten al lui Ionuț.

Reprezentanții spitalului se apără

Reprezentanții spitalului județean spun însă că tânărul s-a prezentat la Urgențe foarte târziu, când infecția se împrăștiase deja în tot corpul și deși s-au depus toate eforturile posibile, evoluţia patologiei nu a fost una favorabilă.

”Înțelegem durerea familiei dar considerăm că afirmațiile făcute în spațiul public nu se confirmă. Pacientul beneficiază de resurse medicale avansate si cu toate acestea personalul medical a fost supus la presiuni din partea rudelor”, susține Crina Kibedi, purtător de cuvânt SCJU Constanța.

Părinții tânărului speră ca Ionuț să își revină, însă indiferent de ce se va întâmpla sunt deciși să acționeze spitalul în instanța.

”Cu o durere de măsea, a ajuns o legumă!”

Povestea tânărului a fost făcută publică atât în presă, cât și pe rețelele sociale.

”Cu o durere de măsea, a ajuns o legumă! Îți doresc sănătate, vărule, și sa fii puternic! Noi îți suntem alături și cu gândul și cu sufletul ne rugăm la Dumnezeu să fii puternic cu puținele tale puteri! Ionuț, 31 de ani și 6 operați în nici 23 de zile și în coma indusa de 2 luni!”, a postat un apropiat al lui Ionuț.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel