joi, martie 30, 2023

Povestea virală a cățelului Covito. Și-a așteptat o lună stăpânul bolnav de Covid, în fața spitalului.

Pandemia a afectat mii de oameni și numărul zilnic de decese crește în lume. Această criză sanitară mondială afectează foarte mult rudele și animalele de companie ale decedatului. Un exemplu în acest sens este povestea tristă a câinelui pe care l-au botezat ca „Covito”. Este vorba de un câine din regiunea Tamaulipas, din Mexic, a cărui poveste a făcut înconjorul lumii.

Te-ar mai interesa: TOP 5 alimente anti-îmbătrânire. Include-le neapăr...

Povestea virală a cățelului Covito

Cu câteva luni în urmă, proprietarul câinelui a ajuns la Spitalul General „Solidaridad”, situat în Nuevo Laredo, Tamaulipas, fiind infectat cu COVID-19. Din păcate, însă, stăpânul câinelui și-a pierdut viaţă.

Potrivit presei locale precum El Mañana, „Covito” este un câine foarte docil. Și, odată cu trecerea timpului, muncitorii spitalului, care îl hrăneau, au ajuns s=-l iubească. Medicii au văzut cum câinele aleargă încântat spre spital atunci când percepe că cineva va pleca, așteptând ca acesta să fie proprietarul său. Deși asta nu se va mai întâmpla niciodată.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Animalele de companie ajută la prevenirea ...

‘Covito’, el perro que espera a su amo fallecido en el Hospital General

Personalul spitalului l-a botezat pe cățel Covito, după numele bolii care i-a răpit stăpânul. Covito doarme în afara spitalului pe o cutie de carton și o pătură care au fost donate de unii oameni din spital.

„Pentru noi acest câine înseamnă multă fericire. Ori de câte ori ne vede, ne însoțește din zona COVID la Spitalul General și se întoarce. Întotdeauna ne întâmpină dimineața. Și sta la ușa COVID sau la camera de urgență a spitalului General”, a declarat pentru sursa citată un membru al spitalului. 

Te-ar mai interesa: Papa Francisc, internat de urgență! Anunțul Vatica...

De-a lungul zilelor, „Covito” și-a câștigat deja locul în spital. Și, potrivit angajaților, ori de câte ori cineva vine să facă poze, agentul de securitate le cere să nu sune la centrul antirabic. Deoarece câinele face parte din Spitalul General „Solidaritate”. Paramedicul Lilia Guajardo a declarat presei RN News că chiar și ea a văzut cum plânge câinele în așteptarea plecării proprietarului său.

Te-ar mai interesa: INSP: Creştere bruscă a numărului de viroze. Peste...

Povestea lui Covito s-a viralizat

Din fericire, povestea lui Covito a trecut granițele mexicane și a ajuns la Kendra Hernández, reprezentanta unei asociații pentru drepturile animalelor din Texas. Femeia a mers în Tamaulipas pentru a-l lua pe Covito, a-l vaccina și a-i găsi o nouă familie.

„Paws on Board Rescue” din Laredo ajută la sterilizarea și vaccinarea animalelor fără stăpân și abandonate și găsesc o casă de plasament pentru ei.

Te-ar mai interesa: Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Plus alte...

„Pentru a vă spune adevărul, uneori ne este foarte greu să încerce să avem grijă de toate animalele fără stăpân de comunitate”, a spus Garza, care l-a transportat pe Covito peste graniță.

Deocamdată, câinele devenit faimos va locui cu tatăl său adoptiv Gilberto Gonzalez.

„Înseamnă să ai umanitate. Trebuie să le dăm animalelor o mână de ajutor, în această lume care le tratează cu indiferență. Mai ales să încercăm să ajutăm câinii care nu au casă și sunt pe stradă”, a spus acesta.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private