duminică, septembrie 19, 2021

Poziția în care dorm partenerii poate dezvălui multe despre cum merge relația lor în afara dormitorului.

Littlethings.com a întocmit un top al celor mai obișnuite poziții de somn și explică ce înseamnă

fiecare.

1. Poziția linguriței

O cincime din cupluri preferă poziția în care unul dintre parteneri stă în spatele celuilalt și îl cuprinde cu brațele. Patti Wood, expert în limbajul non-verbal, susține că aceasta este o poziție vulnerabilă, dar în același timp sexuală, care exprimă încredere între cei doi parteneri.

2. Vânătoarea

Când unul dintre parteneri se retrage pe marginea patului, iar celălalt încearcă să se apropie poate fi un indicator pentru două lucruri: fie cel care se retrage încearcă să se facă dorit, fie există o ruptură între cei doi parteneri, iar unul dintre ei

are nevoie de spațiu.
3. Îmbrățișați
Partenerii obișnuiesc să doarmă îmbrățișați când se simt foarte apropiați unul de celălalt sau la începutul relației.
4. Spate în spate
Deși poate părea că exprimă distanță în cuplu, dacă cei doi parteneri dorm unul cu spatele la celălalt înseamnă că relația lor este una apropiată, bazată pe încredere și independență. O treime dintre cupluri preferă această poziție.
5. Pe umărul partenerului
Cuplurile în care unul doarme cu capul pe umărul celuilalt sunt fie cele aflate la începutul unei relații, fie cei care s-au împăcat de curând.
6. Lângă cei

care ocupă mult spațiu în pat
Cei care se întind în tot patul, până la punctul în care chiar își pot da partenerul jos din pat în timpul nopții, nu sunt foarte fericiți împreună. Experții în limbajul non-verbal spun că în astfel de relații, unul dintre parteneri are mai multă putere asupra celuilalt și nu este o combinație reușită.

Ultimele stiri