Sari la conținut

Pr. Constantin Necula: „Iadul nu e pentru oameni. Pentru oameni este Învierea!”

Pr. Constantin Necula: „Iadul nu e pentru oameni. Pentru oameni este Învierea!”

Astăzi este învierea Domnului. Sfintele Paşti, care este învierea cu trupul din mormânt a Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, este sărbătorită de Biserică în acest an în ziua de 16 aprilie.

Învierea lui Iisus Hristos reprezintă o perioadă de smerenie și curățare spirituală înainte de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, iar părintele Constantin Necula, una dintre figurile mediatizate ale ortodoxiei românești, ne învață cum să-l cinstim pe Dumnezeu.

Părintele Constantin Necula: „Hristos a Înviat! Încercați să țineți minte asta toată viața”

„În ciuda tuturor aparențelor, Hristos a înviat în mijlocul nostru în ciuda tuturor opreliștilor. Hristos este în mijlocul nostru, este începutul învierii noastre…
Iubiți credincioși, dragi telecredincioși…, să nu vă temeți că a trecut Învierea pe lângă noi anul acesta și să știți, cu fermitate, că Domnul Hristos ne iubește și pentru cuta aceasta de întristare care o avem în colțul ochilor, nu ne-a fost ușor, dar nici lui nu i-a fost ușor să învie.”, spune părintele.

„Alergăm cu femeile minonosite dis de dimineață și vedem piatra răsturnată. Adevărul e că și nouă ne este frică de cei care păzesc mormântul, dar în aceeași vreme ne este frică și de îngerul care ni se arată și ne spune: De ce-l căutăm pe cel viu printre cei morți…”, mai spune părintele Necula.

„Apropo, noi creștini fiind de ce-l căutăm pe cel viu printre morți, de ce-l căutăm în carierele noastre, în voile noastre, în interesele noastre, în nimicurile noastre? (…)”

De Dumnezeu să ne fie frică, nu de morțile noastre. De Dumnezeu care ne așteaptă dincolo de pragurile acesta al morții, nu întodeauna ca un tovarăș… Hristos, prin înviere, spunea părintele Stăniloaie, schimbă condițiile ontologice ale existenței. Asta înseamnă că schiombă existența în întregul ei, că tot ceea ce atingem în numele lui Hristos se sfințește, tot ceea ce iubim, în numele lui Hristos nu moare niciodată…”, afirmă părintele.

„Taina Învierii din zilele acestea, așa cum este ea, arestată și carantinată, purtată pe drum de unii și de alții, e taina propriilor noastre alegeri. Acum alegem de partea cui suntem, acum înțelegem de partea cui să ne așezăm, dacă vrem ca viețile noastre să fie nemuritoare…”, mai spune părintele Constantin Necula într-un video pe canalul de YouTube.

„Suntem atât de neatenți la ea, între sarmale, cozonac și celelalte, încât uităm că ziua sabatului, este ziua în care IIsus Hristos s-a odihnit pe moarte și a înfrânt-o. Astăzi trebuie să învățăm un lucru fundamental, IADUL nu e pentru oameni, ne încăpățânăm să intrăm acolo. Pentru oameni este învierea, pentru oameni este mesajul acesta plin de lumină, de demnitate, de bărbăție, de smerit curaj și de curaj smerit. Hristos învie sub ochii noștrii, cum să nu-l iubești pe Dumnezeu(…), conchide părintele Constantin Necula.

Mai jos puteți vedea integral video postat de părintele Constantin Necula:

 

Doamne și Dumnezeul meu, te iubesc!

Într-un alt video, părintele Constantin Necula ne spune că „este ziua în care putem să-i spunem, lui Dumnezeu: Doamne și Dumnezeul meu, te iubesc pentru că mi-ai dat înapoi nemurirea. Și apoi, privindu-ne unii pe ceilalți, în loc să ne spunem simplu Hristos a înviat și asta este rațiunea noastră de a fi ca oameni”, este pilda spusă de părintele Necula.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: