Categories: Stil de viaţă

Prajitură în trei straturi fără zahăr și fără făină. Se prepară rapid și are puține calorii

Simplu, sănătos, delicios și cu puține calorii.

Ai nevoie de: 2 cani nuca (sau alune, migdale…), 3 banane bine coapte, 1 cana stafide si 2 cani caju inmuiat in apa  vreo ora, 1 lingura ulei de in (sau nuca, migdale…), sirop de agave vreo 4 linguri, extract de vanilie, aprox 5 linguri cacao, unt de cocos 8-9 linguri (lingurile se masoara dupa ce incalziti untul si devine lichid, ca un ulei), fructe congelate sau caise uscate si un pic de sare.

Mod de preparare:

Blatul: doua cani de nuca, o banana bine coapta si o cana stafide se amesteca cu ajutorul unui robot de bucatarie. Pasta rezultata se aseaza pe fundul unei tavi de 20/20cm. Se niveleaza si se pune la rece. Eu am pus-o in congelator pana am pregatit al doilea strat. Dupa cum veti vedea in poze, am pus folie transparenta pe fundul tavii, pentru ca, ajutandu-ma de folie, reusesc sa scot prajitura din tava foarte usor.

Ciocolata sau stratul numarul 2: doua linguri cu varf cacao (de calitate), 1 lingura ulei de in (eu nu am avut si am folosit ulei de nuca), 1 lingura sirop de agave si o jumatate de lingurita extract de vanilie se amesteca intr-o cana. Intre timp, se topeste untul de cocos, cam 2 linguri. Eu il pun intr-un pahar, iar paharul il tin in apa fierbinte cateva minute. Se amesteca cu restul ingredientelor si se toarna peste blatul inainte preparat. Puneti cu lingura si nivelati imediat, pe portiuni mici, pentru ca ciocolata se va intari foarte repede din pricina ca blatul este foarte rece. Dati la rece pana pregatiti urmatorul strat.

Crema de caju
: Inainte de a va apuca de prajitura, puneti 2 cani de caju (raw) la inmuiat, vreo ora-doua, apoi scurgeti-le bine de apa. Deci, doua cani caju inmuiat, 1 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita plina sirop de agave, un pic de sare se pun in robotul de bucatarie si se amesteca. Se adauga 3-4 linguri unt de cocos topit si se mai pulseaza de cateva ori pana cand este incorporat. Se aseaza si acest strat peste stratul de ciocolata si se pune tava la rece.

Crema de caise uscate: Atentie la caise! Aveti grija sa fie organice. Doua cani caise uscate, taiate felii,  o lingurita apa de roze sau apa simpla se pun in robot si se maruntesc pana se formeaza o pasta.  Puteti face acest strat din fructe congelate, lasate la dezghetat si mixate bine. Eu am primit o punga de caise foarte bune si m-am gandit ca gustul lor acrisor si consistenta mai putin apoasa va da prajiturii un plus de gust si eleganta. Intindeti stratul de fructe peste cel de crema de caju. Dati la frigider si lasati sa se intareasca, apoi incepeti sa preparati ultimul strat.

Crema de ciocolata: doua banane bine coapte, 1 lingurita extract de vanilie, 3 linguri cacao, 2-3 linguri sirop de agave se mixeaza, apoi se adauga 3 linguri unt de cocos topit. Compozitia rezultata la mine a fost destul de moale, dar daca se intampla sa fie prea tare si nu o puteti intinde, adaugati un pic de apa.  Se intinde si acest ultim strat si prajitura se pune la rece.

Eu am lasat-o la congelator pana cand s-a intarit bine, apoi, cu ajutorul foliei am scos-o din tava si am feliat-o cat timp era intarita bine, dupa care am asezat-o intr-o tava si am tinut-o in frigider. In frigider stratul de deasupra se inmoaie un pic.

Recent Posts

Scanarea RMN, procedura care a revoluționat medicina. Cum ne pregătim pentru un RMN? Tot ce trebuie să știi despre această procedură de screening

O scanare prin rezonanță magnetică (RMN) utilizează un câmp magnetic puternic și unde radio pentru…

16 minute ago

Cum afectează alcoolul organismul după vârsta de 40 de ani?

Vă place o băutură alcoolică sau două seara? S-ar putea să faceți mai mult rău…

o oră ago

Dr. Irinel Popescu, verdict în cazul cancerului prinţesei Kate: Extirparea organului afectat, o măsură necesară

Renumitul medic Irinel Popescu a explicat cum apare şi cât de gravă este boala de…

2 ore ago

De ce apar bufeurile la menopauză? Alternative naturale la terapia de substituție hormonală

Bufeurile, cunoscute ca un efect secundar comun al menopauzei, se simt adesea ca senzaţie de…

2 ore ago

TOP 5 alimente care reduc nivelul acidului uric. Cauzele hiperuricemiei

Guta, cunoscută ca şi „boala regelui”, este provocată de niveluri crescute ale acidului uric (hiperuricemia),…

2 ore ago

Citeste si: