joi, iunie 1, 2023

Prea mult timp în fața ecranelor ar putea duce la un comportament suicidar la copii, a constatat un studiu. Implicarea în activități precum vizionarea de videoclipuri, jocuri video, mesaje text și chat video a fost legată de un risc crescut de comportamente suicidare.

Fiecare oră suplimentară petrecută de copiii cu vârsta între nouă și 11 ani a fost legată de un risc cu 9% mai mare doi ani mai târziu.

Te-ar mai interesa: Alimente care ajută la prevenirea cheagurilor și a...

Prea mult timp în fața ecranelor duce la un comportament suicidar la copii

Cercetătorii au analizat datele dintr-un studiu pe termen lung al dezvoltării creierului în SUA. Autorul Dr. Jason Nagata a spus că ecranele înlocuiesc adesea „socializarea, activitatea și somnul”.

„Folosirea ecranului ar putea duce la izolarea socială, hărțuirea cibernetică și întreruperea somnului, ceea ce ar putea înrăutăți sănătatea mintală.

Părinții ar trebui să vorbească în mod regulat cu copiii lor despre utilizarea ecranului și despre comportamentele modelului pe ecran”, a atras apenția specialistul.

Sinuciderea este a doua cauză de deces în rândul adolescenților. Studiul extrage date din studiul național pentru dezvoltarea cognitivă a creierului în adolescență (ABCD), cel mai mare studiu pe termen lung al dezvoltării creierului din Statele Unite.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Studiul a colectat date privind timpul petrecut pe ecran pentru 11.633 de copii între 9-11 ani care au fost urmăriți timp de doi ani. Copiii au răspuns la întrebări despre timpul petrecut pe șase modalități diferite de timp pe ecran, precum și despre comportamentele suicidare.

„Studiul a fost realizat în mare parte înainte de pandemia COVID-19, dar constatările sale sunt deosebit de relevante acum, deoarece sănătatea mintală a tinerilor s-a înrăutățit în timpul pandemiei”, a menționat coautorul Kyle T. Ganson, Ph.D., profesor asistent al Facultății de Asistență Socială Factor-Inwentash din Toronto.

Te-ar mai interesa: LISTA medicamentelor noi care pot fi comercializat...

Cercetătorii au descoperit anterior că timpul petrecut pe ecranul adolescenților s-a dublat la aproape opt ore pe zi, la începutul pandemiei, într-un studiu publicat în JAMA Pediatrics.

„Timpul petrecut pe ecran poate avea beneficii importante, cum ar fi educația și socializarea, dar părinții ar trebui să încerce să atenueze riscurile adverse pentru sănătatea mintală cauzate de timpul excesiv de pe ecran. Părinții ar trebui să vorbească în mod regulat cu copiii lor despre utilizarea ecranului și despre comportamentele modelului pe ecran”, a mai spus Nagata.

Te-ar mai interesa: Bolnavii de cancer dau în judecată Ministerul Sănă...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private